Крим – це Україна

З  метою презентації заходів, запланованих у рамках тижня “Крим – це Україна”, прес-конференцію провели директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вадим Штефан і радник постійного представника Президента України в АР Крим, член ради ГО “Громадське об’єднання Полтава” Микола Кашпіровський.
На брифінгу було нагороджено переможців конкурсу патріотичного дизайну тролейбуса, ініційованого громадським об’єднанням задля привернення уваги до проблематики анексованого Криму як невід’ємної частини території України. За результатами інтернет-голосування перемогла Єлизавета Пятаченко, яку надихнули до участі дитячі спогади про щорічний відпочинок у Криму. Друге місце виборов Денис Зіма, третє – Алла Старчак. Цього тижня агітаційний тролейбус, оформлений за ескізом переможця, починає курсувати містом. Серед заходів – збір підписів під зверненням полтавців із протестами проти анексії Криму, які буде передано світовій громадськості під час святкування Дня Європи, телемарафон на телестудії “Лтава”, “круглий стіл” на тему “Крим – це Україна”.
Над зміцненням зв’язків Полтавщини, всієї України з Кримом все життя працювала наша відома землячка-вишивальниця, Герой України, почесний громадянин Сімферополя Віра Роїк – її ім’я відтепер носитимуть вулиці у кількох населених пунктах області.
Сергій Чумак, головний редактор газети “Сила духу”, звернув увагу учасників заходу на те, що окупантам дісталася у тім числі й єдина за своєю унікальністю реабілітаційна база для людей із обмеженими фізичними можливостями – басейни, тренажери, інше устаткування для оздоровлення. На його думку, питання про відшкодування втраченого майна необхідно порушувати на державному рівні.
19 травня з КП “Полтаваелектротранс” патріотичний “кримський” тролейбус виїхав на маршрут. Докладніше – у наступному номері “Зорі Полтавщини”.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.