Посівна кампанія – за крок до фінішу

У  перервах між рясними дощами, які цього року щедро поливають життєдайною вологою благодатну полтавську землю, аграрії поспішають у поле, щоб завершити комплекс весняно-польових робіт. За оперативними даними, департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 16 травня в агроформуваннях усіх форм власності ярі культури загалом посіяно на площі майже
1 мільйон 100 тисяч гектарів, що на 66 тисяч гектарів менше минулорічних площ. У тому числі ярі зернові та зернобобові посіяно на  595 тисячах гектарів, а це понад 90 відсотків від завдання.
В області практично завершено сівбу соняшнику, який займатиме більше 313 тисяч гектарів. Кукурудзу посіяно на 474 тисячах гектарів із 530 тисяч прогнозованих площ.
У господарствах нині також посіяно сою на двох третинах площ від завдання, яке цього року становить 215 тисяч гектарів. Ведеться сівба ріпака та круп’яних культур: проса, сорго, гречки. Стосовно останньої, то в цьому році площі під популярною серед українців культурою збільшили проти минулого року майже на 900 гектарів, довівши їх до 3,16 тисячі гектарів.
Серед лідерів за темпами проведення комплексу весняно-польових робіт – господарства Чорнухинського та Великобагачанського районів, які вже практично завершили сівбу ярих культур. Їх наздоганяють аграрії Миргородського, Новосанжарського та Оржицького районів, де засіяно 95–96 відсотків прогнозованих площ.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.