На “АвтоКрАЗі” працювали вчені НАН України

На базі ПАТ “АвтоКрАЗ” відбулася виїзна сесія наукової ради НАН України за участю науковців інституту проблем міцності ім. Г.С. Писаренка, Полтавської державної аграрної академії та Харківського політехнічного інституту. В заході також брали участь провідні спеціалісти Кременчуцького автозаводу. Розглядалося питання “Проблеми міцності та надійності автотранспортної техніки”.
У вітальному слові гендиректор підприємства Роман Черняк відзначив, що співпраця між науковцями та виробничниками на КрАЗі проводиться вперше у такому форматі й зближення виробництва з наукою піде на користь усім.
Директор інституту проблем міцності імені Г.С.Писаренка, член-кореспондент НАН України Валерій Харченко від колективу науковців подякував за цікаву екскурсію по заводу. Він, серед іншого, відзначив, що така форма співпраці дуже дієва, що фундаментальні дослідження, якими займаються науковці, повинні впроваджуватися у виробництво і допомагати виробникам у випуску якісного конкурентного продукту. Проблема імпортозаміщення актуальна для України, науковці досліджують нові матеріали, щоб споживачі могли впевнено використовувати їх як альтернативу імпортним. “Нас вразило те, що “КрАЗи” на бетонних конструкціях перешкод полігона витримують екстремальні навантаження і залишаються непошкодженими. Будемо раді, якщо наші наукові дослідження підуть на користь КрАЗу”, – додав науковець.
ПАТ “АвтоКрАЗ” має намір зробити такі заходи систематичними, щоб налагодити тісний зв’язок із науковцями і, використовуючи їхній досвід та дослідження, вирішувати виробничі питання на користь споживача.

Діна СТЕГАНЦЕВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.