“Гармаші” та їхній небезпечний арсенал

Співробітники СБУ і прокуратури затримали мешканця Полтавщини, який організував канал постачання та продажу зброї й боєприпасів із зони проведення антитерористичної операції. Про це йдеться у повідомленні прес-центру Служби безпеки України. Правоохоронці затримали “продавця” під час реалізації чотирьох гранатометів РПГ-26. Раніше співробітники управління СБУ в Полтавській області провели оперативну закупку у зловмисника ще двох гранатометів РПГ-26 та гранати РГД-5. Під час огляду авто затриманого знайдено ще й близько 200 грамів марихуани. А обшукавши його помешкання, оперативники виявили ще вісім гранатометів, незареєстровану помпову рушницю та набої до неї.
Згодом виявилося, що зловмисник діяв не сам. У рамках розслідування кримінальної справи через кілька днів співробітники СБУ затримали його спільника, мешканця обласного центру, який служив у АТО і постачав зброю безпосередньо із зони бойових дій.
Обом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. Тривають оперативно-слідчі дії.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.