“Згодна хоч на половину пенсії”

Шановна редакція! Звертаюся з проханням про допомогу. Народилася я 1 січня 1961 року. Депутати Верховної Ради голосували, щоб жінки знову в 55 років йшли на пенсію. У мене робочого стажу 31 рік і 6 місяців. Працювала майже весь час у ПМК-293 в Зінькові, після розформування – у Гадячі в ПМК-7. Робота маляра-штукатура не легка. Зараз не працюю, немає здоров’я. Залишилася вдовою. Ні за що жити. У Пенсійному фонді сказали, що до 60 років не буде пенсії. Як мені доживати, чим платити за газ, за світло, не знаю. Може, є якісь пільги? Згодна хоч на половину пенсії по старості, бо вже не зможу ніде працювати. Дуже прошу пояснити, чи можливо таке?
Клавдія СІНЕНКО.
с. Велика Павлівка
Зіньківського району.
Від редакції. “Зоря Полтавщини” отримує чимало запитань стосовно призначення пенсій жінкам, яким виповнилося 55 років. І це питання є, на жаль, певною мірою типовим для сьогодення. Жінки хочуть знати, чи заробили вони гарантовану допомогу на старість, чи можуть сидіти з онуками й отримувати пенсію. Ми надіслали листа дописувачки для роз’яснення до головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області. Відповідь надав перший заступник начальника вказаного управління Володимир Носенко.
“У даний час пенсійне забезпечення громадян на загальних підставах здійснюється за Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Відповідно до ст. 26, жінки, які народилися з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року, мають право на пенсію за віком після досягнення ними 59 років 6 місяців та наявності страхового стажу не менше 15 років.
Пункт 7.2 Прикінцевих положень закону, згідно з яким право дострокового виходу на пенсію за віком мали жінки по досягненні 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років та за умови звільнення з роботи, втратив чинність з 1 січня 2015 року.
Додатково повідомляємо, що згідно з чинним законодавством підставою для призначення пенсії за віком на пільгових умовах є: наявність професії (посади) та виробництва у відповідному Списку №1 або №2, зайнятість працівника на цих роботах упродовж повного робочого дня (не менш ніж 80%), встановленого для даного виробництва, а також, починаючи з 21.08.1992 року, підтвердження шкідливих умов праці безпосередньо на робочому місці за результатами атестації робочих місць. Відсутність хоча б однієї з цих умов не дає права працівнику на таку пенсію.
Документом, який підтверджує трудовий стаж роботи, що дає право на пільгову пенсію, є уточнююча довідка підприємства або організації встановленої форми.
Іншого чинним законодавством не передбачено”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.