Правічні клопоти селян

Філія “Яхниківська” ТОВ “Полтава-2007” одна з перших у Лохвицькому районі розпочала весняно-польові роботи. На поля вивели потужну техніку, якою в оптимальні строки вчасно закрили вологу в грунті, завершили сівбу ранніх зернових, соняшнику та кормових культур, кукурудзи. Під обробітком у філії – понад 3 тисячі гектарів орендованих земель. Тут працюють 30 механізаторів і водіїв. Власники господарства вкладають значні кошти для поліпшення технологічного процесу виробництва.
За останні три роки агроформування придбало 4 комбайни, 5 потужних тракторів, 3 високопродуктивні сівалки, комплекс знарядь для підготовки грунту.
Особлива увага в сільгосппідприємстві приділяється органічному землеробству. Тільки минулого року під посів зернових культур внесено понад 10 тисяч тонн органіки. Розвивають у господарстві й тваринництво. На утриманні перебуває 1 тисяча голів ВРХ, у тому числі 260 дійних корів. Є також свиноферма, вівцеферма, пасіка.
Постійні надходження до казни агроформування – кошти від реалізації молока. Саме вони дають змогу вчасно виплачувати заробітну плату, поповнювати Пенсійний фонд, придбавати запчастини…
Директор філії, депутат районної ради Володимир Дерябін відстоює інтереси жителів сіл Яхники та Романиха. З його ініціативи значні кошти виділяються на утримання соціальної сфери. За рахунок господарства обслуговується водогін протяжністю 5 кілометрів, 5 артезіанських свердловин. Постійно забезпечуються продуктами харчування школярі. Допомагає агроформування і в період літнього оздоровлення дітей. А ще – утримує футбольну команду, яка останніми роками займає призові місця в районних турнірах. До речі, на початку року організували й дитячу футбольну команду, яка бере участь в обласних турнірах. Постійно піклуються тут і про учасників АТО.

Микола БЕЗНОС
“Зоря Полтавщини”

Доярки Анна Гладун, Тетяна Крицька, Любов Гаєва, Наталія Пензій.

Доярки Анна Гладун, Тетяна Крицька, Любов Гаєва, Наталія Пензій.

Механізатори Анатолій Пархоменко, Микола Сердюк – учасник АТО, водій Анатолій Дудка.

Механізатори Анатолій Пархоменко, Микола Сердюк – учасник АТО, водій Анатолій Дудка.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.