Опішня у числі “Неймовірних сіл України”

Селище Опішня Зіньківського району ввійшло до двадцятки сіл і селищ – півфіналістів Всеукраїнського конкурсу “Неймовірні села України-2016”.
На сайті AgroPortal.ua до 28 травня триватиме он-лайн-голосування за кандидатів до фіналу, водночас кожен член експертної ради за 12-бальною шкалою оцінює села-конкурсанти, йдеться на вищевказаному сайті. А 1 червня редакція AgroPortal.ua зведе всі оцінки і оголосить 10 сіл-претендентів, що пройдуть у фінал конкурсу.
Опішню вважають своєрідною Меккою для майстрів глини. Село розвиває гончарство три тисячоліття. На заповідній території у 7 гектарів розташовані музей гончарства, комплекс земської губернської гончарної майстерні, заводи “Керамік”, “Художній керамік”, садиби-музеї та будинки родин гончарів.
Конкурс стартував при підтримці Українського клубу аграрного бізнесу, Асоціації фермерів і приватних землевласників, Аграрної спілки України, інших фундацій. Його мета – популяризація українських сіл, а також сприяння розвитку малого і середнього бізнесу на сільських територіях. Призовий фонд – кошти для закупівлі відповідного інвентарю – буде сформований за рахунок спонсорів конкурсу та розподілений між переможцями.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.