Солдат пройшов війну…

Напередодні світлого свята Пасхи у Полтаву прийшла трагічна звістка – наша земля втратила свого захисника, 51-річного полтавця Олега Городька. Офіцер був демобілізований, повертався з війни додому. Але не судилося побачити рідних – дорогою він загинув в автокатастрофі.
…У Свято-Успенському кафедральному соборі УПЦ КП прощання із Героєм було велелюдним. Зібралися рідні, друзі, військові побратими і просто незнайомі люди, котрі прийшли висловити співчуття родині у такому надзвичайно тяжкому горі. Архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір й інші священнослужителі провели поминальну літургію та панахиду. Владика Федір виголосив прощальне слово, зазначивши, що Олег був капітаном запасу і пішов виконувати свій військовий обов’язок, коли Батьківщина опинилася в небезпеці. “Рік він віддано служив українському народові, захищав суверенітет нашої держави, перебуваючи у зоні бойових дій. Він був командиром батареї зенітно-ракетного дивізіону 56-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України. І, як говорили його побратими, був найкращим командиром. Керувати батареєю зенітно-ракетного дивізіону може тільки досвідчений військовий, професіонал, захищати наше небо від ворожих літальних апаратів, безпілотників – складна справа… Олегова війна уже закінчилася, він виконав свій обов’язок до кінця, не зрадивши Батьківщину, свій офіцерський обов’язок, не зрадивши своїх дітей і онука, який дуже чекав дідуся з війни. Ми всі пам’ятатимемо про нашого земляка. Олег стояв на стороні добра, тому що боронити свою Батьківщину – це і є добро”, – наголосив владика Федір.
Полтавці прощалися із Героєм, схилившись на коліно.  Поховали Олега Городька на Алеї Героїв Центрального міського кладовища.

Ілона БОГАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.