Електровелосипеди для соціальних працівників і медиків

Фахівці БО “Світло надії” й обласного протитуберкульозного диспансеру реалізують проект “Медико-соціальний супровід хворих на мультирезистентну форму туберкульозу (МРТБ)”. Соціальні працівники благодійної організації здійснюють роботу із соціального супроводу хворих на МРТБ, які перебувають на амбулаторному етапі лікування. У рамках програми соціальні працівники Лубен, Полтави, Кременчука і Миргорода отримали електровелосипеди, оскільки саме в цих районах нині найбільша кількість хворих на МРТБ.
“Ми цю модель роботи побачили в Європі, вона працює – соціальні та медичні працівники доставляють ліки на велосипедах. Це зручно, економічно та оперативно. Такий досвід вирішили запровадити в Полтавській області, нам це вдалося, нас підтримали і департамент охорони здоров’я ОДА, і фтизіатрична служба”, – розповів виконавчий директор БО “Світло надії” Максим Демченко.
“В області існує програма протидії захворюваності на туберкульоз. Щороку реєструється понад 800 пацієнтів, які хворіють на туберкульоз. Полтавська область не є винятком в Україні, вона теж перейшла епідеміологічний поріг, захворюваність – 54 на 100 тисяч населення”, – розповів директор департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак. Він зазначив: оскільки ресурсів для придбання автомобілів для завідуючих ФАПами чи для лікарів немає, то електровелосипед буде гарною підмогою для них.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.