“Полуничка” для зарубіжних “гурманів”

Правоохоронці Полтавщини направили до суду матеріали кримінального провадження про викриття діяльності транснаціональної злочинної організованої групи, яка постачала “полуничку” з України до Ізраїлю. Фігурантка справи, яка була співорганізатором злочинної діяльності на території України, – 40-річна мешканка Комсомольська. Вона схиляла дівчат до сексуального заробітчанства та готувала їхні документи для перетину кордону.
Як повідомив заступник начальника ГУ НП у Полтавській області Руслан Бірюков, працівники відділу протидії торгівлі людьми затримали “вербувальницю” у червні 2015 року. Відомо, що “бізнес” був налагоджений з 2012 року, коли мешканка Полтавщини домовилася про “співпрацю” із 49-річною ізраїльтянкою. Відомо, що жінок пов’язували тісні дружні стосунки, адже полтавка сама певний час була “жрицею кохання” в Ізраїлі. Третім учасником злочинної змови був 40-річний мешканець Ізраїлю, який підшукував та вів перемовини із замовниками сексуальних послуг.
Кримінальне правопорушення, у скоєнні якого обвинувачують мешканку Комсомольська, полягає в організації та утриманні місця розпусти, а також звідництві для розпусти, вчинених організованою групою з метою наживи  (ч. 2 ст. 302 КК України). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Ілона БОГАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.