Інфраструктурний проект для футбольної арени

Спортивна арена в центрі Полтави, стадіон “Динамо”, отримає збільшене поле з якісним покриттям, сучасне освітлення і глядацькі трибуни завдяки програмі створення в країні 50 нових стадіонів. Про це, зокрема, повідомив народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету, президент Федерації футболу України Андрій Павелко під час робочої поїздки до нашого міста.
Стратегія-2020
Гість оглянув матеріально-технічну базу стадіону “Динамо” разом із головою ОДА Валерієм Головком, його першим заступником Андрієм Пісоцьким, керівником регіонального відділення Національного олімпійського комітету, депутатом обласної ради Олександром Удовіченком, начальником управління у справах сім’ї, молоді і спорту Олександром Буцьким, головою федерації футболу Полтавщини Олександром Кудацьким, керівником обласної організації ФСТ “Динамо” Олексієм Більчичем. Йшлося про розвиток спортивної інфраструктури, дитячого футболу, терміни служби майданчиків зі штучним покриттям тощо.
– Футбол – не просто вид спорту, це щось більш масштабне, що всіх об’єднує, – зазначив Андрій Павелко. – Існує позитивна практика, коли стадіони будуються “всім миром”. Наприклад, у 1970-х роках так зводили “Юність” у Чернігові. Частина коштів виділяється з обласного бюджету, частина – з міського та інших джерел. Загалом Стратегія розвитку-2020 передбачає будівництво в країні 50 стадіонів та 2,5 тисячі футбольних майданчиків.
– Зараз розміри поля на “Динамо” – 90 на 60 метрів, а за проектом буде стандарт – 105 на 68, – додав Олександр Кудацький. – Отримаємо два майданчики зі штучним покриттям і повномірне поле, бігові доріжки за стандартом, чотирирядні трибуни на 400 посадкових місць. Відкриття оновленого стадіону планується на 24 серпня, у крайньому разі – на 23 вересня нинішнього року.
Жіночий футбол – у пріоритеті
Під час огляду спорткомплексу “Динамо” глава ФФУ поспілкувався з керівниками, тренерами і гравцями жіночої команди з міні-футболу “ПМЗС”, яка представляє Полтавщину у вищій лізі футзального чемпіонату України і нині посідає третю сходинку турнірної таблиці.
– Ви саме ті дівчата, які відкривають у футболі нову сторінку, новий етап, – звернувся гість до спортсменок. – Вперше в світовій історії до членів виконкому включено жінку, кращого арбітра світу 2015 року Катерину Монзуль, яка, без сумніву, прикрасила наш виконком. Сподіваємося і на ваші здібності. Сьогодні залучення дівчат до футболу – в пріоритеті, це потужна світова тенденція.
Тренерам і спортсменкам вручили почесні грамоти ФФУ, сувенірну продукцію, календарі з портретами гравців збірної України на Євро-2016 у Франції та ігрові м’ячі, з якими полтавська команда має вдосконалювати спортивну майстерність, адже в її складі теж є “збірниці”.
Андрій Павелко презентував Валерію Головку футболку національної збірної України та сфотографувався на згадку зі спортсменами і представниками місцевої влади.
Оргтехніка для обласної федерації
Спорткомплекс Полтавського заводу медичного скла – рідна арена жіночого футзального клубу “ПЗМС” – став наступним пунктом робочого маршруту глави ФФУ Андрія Павелка. У січні, під час негоди, під вагою снігу обвалилася покрівля спорткомплексу. Як розповів керівник заводу медичного скла, голова федерації футболу Полтавської області Олександр Кудацький, власними силами у короткі терміни вдалося його відремонтувати. У спорткомплексі проводяться матчі не лише з футзалу, а й з інших ігрових видів – волейболу, баскетболу, гандболу. Тут також розміщується офіс федерації футболу Полтавщини. Представники ФФУ передали обласній структурі оргтехніку.
Андрій Павелко подякував працівникам підприємства, ветеранам футболу, всім, хто допомагає відновити спортивну споруду і розвиває в регіоні “гру мільйонів”:
– Хочу відзначити ваш колектив, керівництво за те, що навіть стихійні виклики природи не зупиняють футбольну спільноту. Впевнений, що для розвитку футболу в області є всі умови. Ми зі свого боку хочемо передати три робочих місця для обласної федерації.
Назвавши Полтаву сильним футбольним містом, а область – однією з передових у розвитку цього виду спорту, глава ФФУ зазначив:
– Місцеві органи влади, обласна федерація працюють над тим, щоб зробити футбольний центр на стадіоні “Динамо”, і така робота надихає.
Повболіваємо на Євро-2016
До Євро-2016 в містах України будуть створені фан-зони. З’явиться така і в Полтаві, повідомив глава ФФУ:
– Є домовленість із головою облдержадміністрації про те, що в Полтаві буде надана можливість уболівальникам прийти й підтримати нашу збірну, коли вона гратиме у Франції. Подивитися матчі на великому екрані в центрі міста, усім об’єднатися і передати свою енергію нашим гравцям.
Під час спільної прес-конференції з народними депутатами України від Полтавщини Костянтином Іщейкіним і Тарасом Кутовим Андрій Павелко підсумував спортивну частину робочої поїздки на Полтавщину:
– Відпрацювали інфраструктурний проект по стадіону “Динамо”, приємно, що такі проекти втілюються не одним добродійником чи меценатом, а всім миром. Федерація футболу України зі свого боку виділяє найсучасніше покриття останнього покоління, яке буде першим у Полтаві, щоб молоді спортсмени могли тренуватися. Завдяки народним депутатам, обласному бюджету буде оновлена інфраструктура стадіону. Федерація футболу бере на себе його освітлення. Приділили також увагу жіночому футболу. Приємно, що у вашому регіоні тренуються спортсменки, які готуються до ігор за збірну. Не кожна область може цим похвалитися, це одна з “родзинок” полтавського футболу.
– У кожного футбольного уболівальника є мрія – щоб наша збірна вийшла з групи і привезла медалі чемпіонату Європи-2016. Адже треба ставити перед собою високі цілі й досягати їх. Найголовніше – це те, що ми вперше в історії, пройшовши через відбіркові тури, їдемо на фінальну частину. Це вже велике досягнення, – зазначив глава Федерації футболу України Андрій Павелко. Гість також поділився спогадами, як у дитинстві займався плаванням і влітку приїздив на тренувальні збори, що проходили на базі полтавського басейну “Дельфін”. Отож Полтава має добрі спортивні традиції, які необхідно примножувати.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.