Висока нагорода Хорольського агропромислового коледжу

Нещодавно у Києві, у Палаці дітей та юнацтва, відбулася головна подія освітньої галузі України –  VІІ Міжнародна виставка “Сучасні заклади освіти-2016”.
У сучасних умовах інноваційного розвитку суспільства перед українською освітою, наукою постало нагальне завдання – досягнення європейських стандартів та вихід на провідні позиції у світі.
Динаміка розвитку глобалізованого світу, розширення сучасного інформаційного простору, швидке накопичення нових знань обумовлюють потребу в якісній освіті. За таких умов вітчизняна освіта є визначальним чинником розвитку країни: створює інтелектуальний потенціал нації, формує професійний конкурентоспроможний ресурс держави для зростання добробуту суспільства, конкурентоздатності нашої держави.
Саме від працівників освіти та науковців залежить виховання громадянина – патріота України та гармонійно розвиненої особистості, яка здатна долати всі труднощі та давати відповіді на цивілізаційні виклики сьогодення.
Головне – забезпечити якість та рівний доступ до освіти і науки для всіх громадян України. Адже від того, які знання і вміння здобудуть учні, студенти, залежатимуть їхня доля і майбутнє нашої країни. Вихована, високоосвічена українська молодь допоможе побудувати сильну, заможну, демократичну Україну за європейськими стандартами.
Тому проведення VІІ Міжнародної виставки “Сучасні заклади освіти-2016”, яка є сьогодні найбільшим професійним форумом освітніх, наукових та науково-технічних інновацій, набуває особливої актуальності. Адже це не лише демонстрація наших досягнень і можливість заявити про себе у світі, а й створення фундаменту для налагодження тісної співпраці із зарубіжними освітніми партнерами, участі у міжнародних наукових програмах і проектах. Виставка – широкомасштабний захід у галузі освіти, на якій було представлено 750 навчальних закладів з 25 регіонів України, а також заклади освіти й агенції багатьох європейських країн.
Учасниками Міжнародної виставки серед аграрних коледжів були три заклади, зокрема Хорольський агропромисловий коледж ПДАА, Глухівський аграрний коледж та Мирогощанський аграрний коледж. Організаторами участі у виставці аграрних навчальних закладів виступив НМЦ ДУ “Агроосвіта”. Це – творчі педагогічні колективи, які дуже чутливі до нових ідей, готові їх реалізувати, сміливо йти на експеримент.
Колегіальним рішенням адміністрації Хорольського агропромислового коледжу ПДАА та педагогічним колективом було вирішено подати творчу роботу “Сучасні виховні проблеми: виклики та шляхи їх реалізації” з тематичної номінації “Інновації закладів освіти у роботі з молоддю в позанавчальний час”. До складу творчої групи під керівництвом директора коледжу Ростислава Гузика увійшли ініціативні, творчі, працьовиті викладачі, які закохані у свою справу і є взірцем для наслідування.
Координували творчу роботу заступник директора з навчальної роботи Леонід Діхтярь і автор цих рядків.
Конкурсна робота є як узагальнення інноваційного досвіду виховного процесу в коледжі, де особлива увага в позакласний час приділяється національно-патріотичному вихованню. До складу творчої групи увійшли викладачі: Н.П.Чишко, Л.М.Новоселецька, Л.С.Ревека, Л.В.Бровко, О.О.Стеценко, Н.В.Онищенко, О.А.Падалка, Т.І.Ярошенко, М.В.Бойко, В.В.Логвіненко, Л.О.Горб, Л.В.Комарова, Л.В.Мельніченко, І.С.Фурсов, В.Ф.Сидоренко, В.А.Марусіченко, М.Р. Муц.
Конкурсна комісія Міністерства освіти і науки України високо оцінила роботу колективу Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії, нагородивши золотою медаллю в тематичній номінації: “Інновації закладів освіти у роботі з молоддю в позанавчальний час”.
З нагоди нагородження високою нагородою адміністрація коледжу вітає творчу групу, педагогічний і студентський колективи коледжу і зичить невгасимої енергії та невтомності в повсякденній відповідальній роботі. Хай ваш професійний досвід, активна життєва позиція продовжують виховувати студентську молодь у світлі сучасних суспільних змін.

Валентина ЯРЕМЕНКО
Заступник директора Хорольського агропромислового коледжу ПДАА з виховної роботи

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.