Здобутки і перспективи аграрної галузі

Учасники чергової щотижневої апаратної наради у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка підбили підсумки роботи агропромислового комплексу області та проведення кампанії “Урожай Полтавщини” у 2015 році, визначили пріоритетні завдання на поточний рік.
Зазначалося, що минулого року в порівнянні з попереднім валове виробництво продукції сільського господарства зросло на 7,4 відсотка. За обсягами виробництва валової продукції та темпами росту Полтавщина посіла друге місце в Україні. Область – лідер з виробництва зерна. Валовий збір зернових та зернобобових склав 5,4 мільйона тонн (плюс 12 відсотків до позаминулорічних показників). Зібрано рекордний урожай сої, значно збільшено виробництво багатьох інших культур. Основними напрямками у тваринництві стали молочне скотарство і свинарство. За поголів’ям ВРХ й корів та виробництвом молока на підприємствах АПК в Україні аграрії краю перші, за поголів’ям свиней – четверті.
Серед пріоритетних завдань в АПК області особливо наголошувалося на підвищенні конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу, розвитку обслуговуючої кооперації, органічного виробництва. Серед основних напрямків роботи під час кампанії фіскальних органів “Урожай” була боротьба податківців з ухиленням агропідприємств від оподаткування та легалізація неоформлених найманих працівників, спрямована на збільшення доходів місцевих бюджетів та поліпшення соціального забезпечення населення у сільській місцевості. Валерій Головко наголосив на необхідності посилення боротьби з незаконним використанням земель.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.