Аналіз земельних відносин

Відбулося засідання постійної комісії облради з питань аграрної політики та земельних відносин, яке за участю першого заступника голови обласної ради Євгенія Холода і заступника голови облдержадміністрації, депутата обласної ради Романа Товстого провів її очільник Валерій Капленко.
Емоційна дискусія відбулася навколо інформації про стан державної реєстрації права оренди земельних часток (паїв) сільськогосподарськими підприємствами, наданої головним територіальним управлінням юстиції у Полтавській області. Загалом до системи забезпечення руху землі й земельних відносин було висловлено багато критичних зауважень.
Тож із врахуванням думок і пропозицій Євгенія Холода, Валерія Капленка, Романа Товстого, депутатів Володимира Куцовола, Миколи Андрієнка, Володимира Бобиля, Миколи Жука, Олександра Коросташова, Віктора Скочка, Василя Стасовського, Володимира Цибенка, громадських активістів вирішено систематизувати проблемні запитання і присвятити відповідям на них, підготовленим керівництвом головного управління Держгеокадастру в області, окреме засідання комісії.
Учасники зібрання одностайно схвалили підсумки виконання обласної Програми сільськогосподарської дорадчої діяльності на період до 2015 року, які оприлюднив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Фролов. Висловилися й за подальше розширення бюджетного співфінансування цієї справи, що уможливить збільшення відповідних іноземних інвестицій, зауважили на потребі урізноманітнення сфери застосування стимулювання виробництва і реалізації в області власної сільгосппродукції тощо.
Підтримано клопотання щодо виділення коштів із обласного бюджету за профільними програмами розвитку агропромислового комплексу та надання сільським громадам фінансової підтримки на розбудову соціальних об’єктів сільської місцевості й благоустрій територій.
Висловилися присутні за необхідність збереження структури ДП “Дослідне господарство “Степне” Полтавського району та інших державних агропідприємств області, підтримали звернення трудового колективу Веселоподільської дослідно-селекційної станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН.
Фахівцям доручено підготувати вмотивовану аргументацію на адресу центральних органів влади, за логікою якої позиція обласної ради полягатиме у наступному: потребі збереження статус-кво названих держпідприємств; проведенні на них керівних кадрових призначень виключно за погодженням із місцевою владою і трудовими колективами; наданні у разі роздержавлення пріоритетних прав трудовим колективам.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.