Жінки-миротворці

Спілка жінок України у 18 областях реалізує програму “Миротворення в Україні: роль жінок”. Днями її презентували в Полтаві. Представниці жіночого руху з центральних і східних регіонів побували на екскурсії старовинною частиною міста, пройшли до пам’ятника Тарасу Шевченку своєрідним походом миру з Державним прапором, який побував у різних регіонах країни і в Молдові, під гаслом “Перемагай байдужість та здобувай мир”.
Презентація програми жіночої миротворчості відбулася у Галереї мистецтв. Творчі колективи обласної філармонії підготували музичні вітання – виконали класичні твори.
Голова Спілки жінок України Леокадія Герасименко відзначила важливість проекту, який також фінансує Посольство Великої Британії в Україні. Учасниці програми – економісти, депутати, політики, педагоги, журналісти, культпрацівники, представниці громадських організацій, просто мами й бабусі – об’єднуються, щоб допомагати постраждалим від війни – вдовам, пораненим, переселенцям, біженцям, дітям.
– Ми, жінки, стали на захисті миру заради наших дітей. Жіноча дипломатія спроможна подолати конфлікти, – зазначила вона.
Програма пропонує цикл семінарів, символізує єдність різних регіонів, пошук правди і справедливості, наголосила голова Спілки жінок Полтавщини, співкоординатор Громадської ради при обласній раді Ніна Кузьменко.
На семінарах обговорили теми впливу жінок на встановлення миру на Донбасі, конфлікту й примирення через призму родини, пошуку компромісу і спільних цінностей, діалогу як основного способу відновлення довіри між різними групами суспільства. Обмінялися реальними історіями та досвідом вирішення проблем переселенців, підтримки місцевої влади тощо.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.