Децентралізація – шлях до фінансової незалежності громад

Що зроблено в плані децентралізації влади та залучення в область інвестиційного капіталу – ці та інші питання обговорювалися на прес-конференції, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький. Він зазначив, що всього в області об’єдналося 12 із 60 громад. Нині відбувається передача на баланс об’єднаних громад об’єктів освіти, культури. Найбільше проблем новоутворені громади мають при комунікації з органами юстиції щодо реєстрації та передачі майна. Влада Полтавщини надає їм підтримку та допомогу у вирішенні всіх питань. Андрій Пісоцький наголосив, що у березні цього року відбудуться перші місцеві вибори в новоутворених об’єднаних громадах Полтавщини – сільській Новоаврамівській Хорольського та селищній Артемівській Чутівського районів.
Стосовно інвестиційної політики, то ситуація із залученням в область зовнішнього капіталу в минулому році була досить складною. Чи не найбільші інвестиції було вкладено в Біланівський та Єристівський ГЗК. Загалом, за словами Андрія Пісоцького, минулорічний інвестиційний портфель становив трохи більше одного мільярда доларів США. Капітал вкладали у видобуток вуглеводнів, виробництво мінеральної води та тютюну, кондитерську галузь тощо. А ще в області працюють проекти міжнародно-технічної допомоги ЄС і ПРОООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, “Реформи управління на сході України” та інші.
Не оминули учасники зібрання й питань боротьби з корупцією, забезпечення безкоштовного проїзду в громадському транспорті учасників АТО та інших пільгових категорій громадян, ситуації з фінансуванням профтехучилищ, інші актуальні теми сьогодення.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.