Регіональні пріоритети екобезпеки

Під головуванням Ігоря Горжія відбулося засідання постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування. У її роботі взяли участь перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод, заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Роман Товстий, керівники галузевих структурних підрозділів, представники громадськості, журналісти.
Депутати розглянули питання про порушення екологічних норм ТОВ “Сільські традиції” під час будівництва та експлуатації свинокомплексу поблизу селища Білики Кобеляцького району. Мешканці селища звинувачують підприємство в отруєнні викидами атмосферного повітря, забрудненні ґрунту та водойм шкідливими стоками. Конфлікт інтересів між підприємством та територіальною громадою досі не розв’язаний. Громада вимагає повного та своєчасного виконання договірних зобов’язань із забезпечення норм екологічної безпеки у селищі. Питання розглядається у суді, вивчалося робочою групою, створеною за дорученням голови облдержадміністрації.
За інформацією представника ТОВ “Сільські традиції”, підприємство провело ряд заходів, спрямованих на усунення виявлених недоліків. Протягом 2014–2015 років, за словами представника ТОВ, удосконалено роботу очисних споруд, на це спрямовано 7,5 мільйона гривень. На думку громади, цього недостатньо.
Після розгляду проблеми комісія вирішила визнати роботу ТОВ “Сільські традиції” з покращення екологічної ситуації в регіоні незадовільною та рекомендувала підприємству в місячний термін розробити й надати детальний план заходів щодо реконструкції очисних споруд свинокомплексу. Комісія вирішила провести у Біликах виїзне засідання за участю контролюючих органів.
Депутати заслухали та взяли до відома інформацію директора департаменту екології та природних ресурсів ОДА Ігоря Піддубного про підсумки виконання регіональної Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки з урахуванням регіональних пріоритетів Полтавської області на 2012–2015 роки, розглянули попередні напрацювання щодо її продовження на 2016–2020 роки.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.