Автобуси для сільських учнів

Учні Озерянської та Шенгурівської шкіл Кобеляцького району отримали два нових шкільних автобуси. Голова райдержадміністрації Таміла Шевченко розповіла, що ці транспортні засоби необхідні для підвозу дітей до навчальних закладів із навколишніх сіл. 25 учнів і двох учителів із сіл Лучки, Правобережна Сокілка і Гарбузівка до Шенгурівської ЗОШ досі підвозила “Газель” 2004 року випуску, розрахована на 13 місць. Автотранспорт використовувався на умовах оренди. Для кращої організації підвезення дітей на цій ділянці відтепер курсуватиме новий мікроавтобус “Рута”.
Посадовець відзначила, що підвезення також до Озерянської школи потребують 82 учні та 13 педагогів із сіл Морози, Просяниківка, Солошине, Григоро-Бригадирівка, Комендантівка, Дабинівка, Пилипенки, Колісники й Новоселівка. Забезпечує його старенький автобус ПАЗ, розрахований на 25 місць. Протяжність п’яти маршрутів у один бік становить 115 кілометрів. Враховуючи це, рух автобуса починався о 6-й ранку, а закінчувався близько 17-ї години. Це було незручно, діти рано виїздили з дому, перебували в школі досить тривалий час, що призводило до перевтоми, заважало підготовці домашніх завдань. Тому придбано новий автобус.
Вартість двох автобусів – понад півтора мільйона гривень, з них кошти державного Фонду регіонального розвитку становлять 1423 тисячі гривень, районного бюджету – 165,9 тисячі гривень, повідомили в РДА.
* * *
У Кобеляках за участю голови районної ради Володимира Кішінського, депутатів районної ради з відповідних округів, Білицького селищного голови Юрія Латиша, причетних сільських голів обговорили питання придбання шкільних автобусів для Білицької і Бутенківської загальноосвітніх шкіл. Голова РДА Таміла Шевченко зазначила, що 50 відсотків коштів виділено за рахунок залишку освітньої субвенції з Держбюджету, решту треба профінансувати з районного та місцевих бюджетів. Наголошувалося, що територіальні громади потребують забезпечення шкільними автобусами, оскільки ті, що вже використовуються, не можуть вирішити нових потреб.

Валентина ПЕТРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.