Окрилені творчістю

Конкурс педагогічної майстерності “Учитель року” на освітянській ниві області проводиться вже двадцять перший раз. І з кожним наступним турніром цікавість до нього і в учасників, і в усієї спільноти не вичерпується. А надто зараз, коли вчитель має стати уособленням високої моральності та джерелом натхнення до освоєння нових знань і вершин.
Боротися за звання “Учитель року-2016” виявили бажання 74 педагоги з усієї Полтавщини. Вони подали відповідні матеріали, публічно їх захищали та проходили тестування із фахової майстерності. До складу журі увійшли науковці та методисти з різних міст України. Вони наголошували, що вибір був складним, але виваженим. Змагання серед педагогів проходили у чотирьох номінаціях: “Англійська мова”, “Історія”, “Математика”, “Захист Вітчизни”. Зазначимо, що конкурс серед викладачів дисципліни “Захист Вітчизни” організували уперше, а відтак він був складним з огляду на відсутність достатньої методичної та матеріальної бази, натомість мав підвищену увагу і з боку членів журі, і з боку усього освітянського загалу, адже формував еталон у викладанні цього предмета.
У підсумку відбіркового туру у кожній номінації було обрано по п’ять найдостойніших кандидатур на звання “Учитель року”. Зазначимо, що найбільше учасників було представлено із Полтави, Кременчука та Комсомольська. Але у фінал пройшли не лише педагоги із шкіл великих міст області. До двадцятки кращих увійшли вчителі із Хорола, Гадяча, Решетилівки, Великої Багачки, Нових Санжар, Лохвицького та Машівського районів. На завершальному етапі конкурсу вчителі провели майстер-класи з теми “Я роблю це так”, презентували власні інтернет-блоги, а на базі Полтавської ЗОШ І–ІІІ ступенів №19 демонстрували свої педагогічні родзинки та новації у ході відкритих уроків.
У Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка (Галереї мистецтв) відбулися підбиття підсумків та урочисте нагородження переможців і лауреатів обласного конкурсу “Учитель року-2016”. Отже, цьогоріч почесне звання здобули: у номінації “Історія” – учитель Полтавсього НВК №16 Тетяна Веркалець; у номінації “Математика” – учитель Полтавської гімназії № 33 Вікторія Юшкова; у номінації “Англійська мова” – учитель Лубенської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів № 6 Наталія Мішкова; у номінації “Захист Вітчизни” – учитель Полтавського багатопрофільного ліцею №1 ім. І.П. Котляревського Олег Бариш.
Переможців привітали голова оргкомітету, ректор Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського Віталій Зелюк, керівники освітньої галузі області та Полтави, інші почесні гості. Лауреати та переможці конкурсу нагороджені дипломами і преміями. Окрім того, переможці представлятимуть Полтавщину на всеукраїнському етапі конкурсу “Учитель року-2016”, що відбудеться в березні.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.