Виборчі права людей з інвалідністю

У  Полтаві з ініціативи громадської організації “Національна асамблея інвалідів України” (НАІУ) пройшов науково-практичний семінар із підготовки фахівців для оцінювання доступності виборчих дільниць для людей з інвалідністю. Ще одна його мета – напрацювати відповідні рекомендації для проведення в Україні першого етапу пілотного проекту-дослідження на території області. Оцінювання доступності виборчих дільниць для таких категорій виборців здійснюватиметься за сприяння НАІУ волонтерами та представниками громадськості на добровільних засадах.
Заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло провів нараду з цього приводу за участю причетних до процесу посадовців, представників громадських організацій. Участь у роботі зібрання взяли менеджер Міжнародної фундації виборчих систем Мелані Полусен (США) та виконавчий директор ВГО НАІУ Наталя Скрипка.
Завдання проекту – не просто обстежити всі приміщення, де розташовуються виборчі дільниці, на предмет доступності для людей із обмеженими можливостями, а й розробити рекомендації для їх вдосконалення. Для цього готуються закріплені за районами 25 команд із двох експертів та група резерву. Найбільша проблема полягає в тому, що роботу потрібно виконати в короткий термін – до кінця лютого. Взимку, враховуючи стан наших доріг та особливості територій (скажімо, Глобинський район має протяжність 120 кілометрів, а попрацювати треба на кожній дільниці), впоратися буде непросто. Можливі проблеми і загрози озвучила заступник голови обласного комітету доступності, співголова фізкультурного клубу інвалідів “Віра” Ірина Твердохліб. Голова обласного осередку “Союзу організацій інвалідів України” Сергій Чумак подякував організаторам проекту за те, що для пілотного проекту обрано саме Полтавщину.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.