Миру – кожній родині й усій нашій Україні!..

Дитячим щебетом наповнюється академічний обласний український музично-драматичний театр імені М.В. Гоголя. У холі на лавах вмощується дітвора, тримаючи пакунки із солодощами. Зібравшись у коло, хлопчики й дівчатка плескають у долоні разом із казковим персонажем – Дзвоником. Утворюють “паровозик” і піднімаються сходинками на другий поверх. Групка дітлахів у червоних шапочках із білими китицями гуртом із Сорокою, Мавпочкою і Дзвоником теж вирушають за ними.
Саме там за мить відкриється головна ялинка області. Лісова красуня прикрашена сніжинками, кульками, намистом, цукерками, милує око. Та сама не засяє, а лише за велінням Діда Мороза. А він десь забарився, та ще й гордовитий Лев хоче замість Мавпочки стати символом Нового, 2016-го, року. Тож доводиться малечі переконувати царя звірів, що так чинити не можна…
Разом зі сніговиками-помічниками дітвора передавала м’ячики, стрибала у мішках, перетягувала канат… І, звісно, отримувала подарунки. Потім разом зі Снігуронькою кликала Діда Мороза, щоб засвітити ялинку. А коли новорічне дерево замерехтіло різнокольоровими вогнями і завершився дружний хоровод, для юних гостей на сцені театру ожила казка “Буратіно”.
Ось такі новорічні подарунки отримали понад 1000 дітей із усіх районів Полтавщини, зокрема дітвора з багатодітних, малозабезпечених родин, вимушено переселених сімей, діти-сироти й позбавлені батьківського піклування, вихованці інтернатних закладів, діти демобілізованих воїнів і діти, батьки яких загинули в АТО.
Привітав юнь із прийдешнім Новим роком голова облдержадміністрації Валерій Головко:
– Настрій завжди поліпшується напередодні свят. Бажаю, щоб у кожного він був хорошим увесь наступний рік. У кожної дитини є мрії. Хочу, щоб вони здійснилися, щоб 2016-й ми розпочали з утвердження миру в державі, щоб у кожній оселі панувала любов, щоб ми почувалися єдиною нацією, патріотичною, мужньою й пам’ятали, що живемо в єдиній Україні. Я хотів би, щоб дорослі створили умови для дитинства, юності, яких заслуговують наші діти. Вітаю всіх зі святами. Бажаю родинам міцного здоров’я, щастя, затишку, добра, миру, благополуччя!
***
Новорічні ранки нині проходять у всіх дитячих закладах області. Нехай вони принесуть радість юним полтавцям, їхнім рідним, а також дадуть заряд позитивної енергії на весь наступний рік.

Анна ВАСЕЦЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.