Процес декомунізації триває

За повідомленням облдержадміністрації, станом на 1 грудня на Полтавщині в рамках виконання Закону “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки” перейменовано 110 об’єктів топоніміки. Демонтовано 114 пам’ятників та пам’ятних знаків, що підпадають під дію Закону, ще 194 підлягають демонтажу. Згідно із базою даних облдержадміністрації про топоніми Полтавської області, налічується 818 населених пунктів, де є об’єкти топоніміки, що підпадають під декомунізацію, загалом це понад 1500 вулиць, провулків тощо. На даний час рішення про перейменування об’єктів топоніміки прийнято в 58 населених пунктах.
Нагадаємо, до 21 лютого 2016 року в Україні триватиме черговий етап декомунізації, протягом якого право перейменовувати об’єкти топоніміки мають голови місцевих рад. Тому в ході засідання робочої групи з питань декомунізаційних процесів в області її голова Микола Білокінь підписав листи до райдержадміністрацій та Полтавського міськвиконкому з проханням терміново надати пропозиції щодо перейменування населених пунктів та двох адмінрайонів Полтави.
Якщо керівники органів місцевого самоврядування свої зобов’язання проігнорують, відповідні рішення прийме голова облдержадміністрації після 21 лютого 2016 року.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.