Полтавська поліція працюватиме по-новому

Начальник Головного управління Національної поліції в Полтавській області Олег Бех провів підсумкову прес-конференцію. Він поінформував журналістів про стан злочинності в області за поточний рік та розповів про новації у роботі полтавської поліції у році наступному.
Зазначалося, що з початку року в області зареєстровано 20 тисяч кримінальних правопорушень. Понад 6500 із них – тяжких та особливо тяжких. Ріст злочинності становить близько 20 відсотків. Особливо гостро, за оцінкою головного поліцейського області, стоїть питання підліткової злочинності. З початку року в області зареєстровано 427 кримінальних правопорушень, скоєних неповнолітніми. Це переважно крадіжки, а ще – пограбування, розбійні напади, шахрайства, наркозлочини. Щоправда, профілактичні заходи правоохоронців разом з органами влади, адміністраціями навчальних закладів, громадськістю дали позитивний результат. Якщо на початку року ріст дитячої злочинності становив 68 відсотків, то нині цей показник становить 44 відсотки. Але тішитися рано. “Разом з депутатським корпусом ми напрацювали спеціальну програму з протидії злочинності в молодіжному середовищі, наші пропозиції внесені до обласної програми. Сподіваюсь, обласна рада їх підтримає. У програмі передбачений комплекс профілактичних заходів, які мають провести спільно усі зацікавлені відомства та громадськість з метою попередження молодіжної злочинності”, – зазначив Олег Бех.
Водночас в області створені передумови, щоб в наступному році полтавська поліція запрацювала по-новому. В лютому на патрулювання вулиць вийдуть співробітники новоствореної патрульної поліції, котрі зараз проходять спеціальний курс навчання. Тоді ж у приміщенні ГУ НП області запрацює кол-центр європейського зразка, куди надходитимуть усі заяви та повідомлення про правопорушення. Там працюватимуть оператори та диспетчери. Перші (це будуть цивільні співробітники) – прийматимуть дзвінки, другі (підготовлені офіцери поліції) – керуватимуть відповідними службами та направлятимуть патрульні наряди на виклики. Також диспетчери інструктуватимуть громадян, як діяти в тій чи іншій ситуації. При центрі діятиме кризовий штаб, котрий оперативно реагуватиме на надзвичайні події.
У кол-центрі також планують встановити інтерактивну відеостіну, куди з вуличних відеокамер надходитиме зображення. “Це, по перше, дозволить фіксувати і контролювати будь-які правопорушення. По-друге, ми будемо бачити усі патрульні наряди поліції, що курсуватимуть містами, та всіх арештованих, котрі з електронним браслетом знаходяться під домашнім арештом, і по-третє, чітко бачитимемо ситуацію на тих ділянках, де потрібно відреагувати на завдання диспетчера”, – зазначив Олег Бех.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.