Партнерство для розвитку міст

Голова облдержадміністрації Валерій Головко та очільники чотирьох міст – партнерів Полтавщини підписали Меморандум про співпрацю з представниками Проекту міжнародної технічної допомоги “Партнерство для розвитку міст”         (ПРОМІС), що реалізує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки уряду Канади. Полтавщина увійшла до четвірки пілотних областей, з якими працюватиме ПРОМІС, разом з Івано-Франківською, Вінницькою та Запорізькою областями.
“Проект підтримки розвитку міст вкрай важливий для нашого краю. Адже саме на рівні муніципальних міст відбуваються реформи. Сьогодні це – децентралізація та демократизація влади на місцях”, – наголосив Валерій Головко.
Головний радник з питань врядування Проекту ПРОМІС Кейді Ворд зазначила: “Ми працюємо за трьома напрямками розвитку міст України. Це – демократичне управління, економічний розвиток та міжурядова співпраця. Таким чином маємо цілісний підхід, щоб допомогти вдосконалити муніципальний економічний розвиток. Канадський уряд у цей проект інвестував понад 20 мільйонів доларів. Він триватиме шість років і працюватиме у 16 містах України”.
У нашій області учасниками проекту ПРОМІС стали Полтава, Кременчук, Миргород, Комсомольськ.
“Спільно із місцевою владою і громадськістю ми працюватимемо над створенням сприятливих умов для ведення малого та середнього бізнесу, підтримки процесу децентралізації, формування і впровадження стратегічних планів розвитку міст. Особливу увагу приділятимемо екологічній збалансованості, гендерній рівності, удосконаленню надання адміністративних послуг, а також роботі з внутрішньо переміщеними особами”, – зазначив директор Проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко.
Зазначалося, що допомога Проекту ПРОМІС полягатиме у наданні експертних знань та досвіду, а також у реалізації малих проектів у містах-партнерах.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.