Чудеса Святого Миколая для юної зірки

Напередодні найулюбленішого дітлахами свята, дня Святого Миколая, ми запросили в гості до редакції юну полтавку Наталку Микитченко. Вона нещодавно повернулася з Києва, окрилена перемогою на Всеукраїнському конкурсі вокального мистецтва “Пісенна скарбничка”. Звісно, в цьому солідному здобутку – велика частка наполегливості самої дівчини, відповідальності її наставників та підтримки батьків, та все ж талант – дар Божий і на порозі Новорічно-Різдвяних свят запалення нової зірочки нагадує про справжні чудеса.   
Майже шість років тому батьки тоді ще першокласниці Наталки Микитченко вирішили, що шкільних уроків буде для їхньої заповзятливої співухи замало, й віддали дівчинку до студії вокалу “Стрибожі внуці” при міському Будинку культури. Та й хіба могло скластися по-іншому, якщо вже у два роки дівча виводило на домашніх “концертах” під мамин акомпанемент на піаніно “Ніч яка місячна, зоряна, ясная…” настільки чисто й проникливо, що дорослі від подиву спочатку забували про обов’язкові аплодисменти, а потім ще довго висловлювали свої захоплення. Перша Наталчина наставниця у вокальній студії – Аліна Лущай зі “Стрибожих внуців”, яких полтавці давно обожнюють за відродження сакральних традицій українського автентичного співу. Два роки тому дівчинка стала також вихованкою Полтавської дитячої музичної школи №1 імені Платона Майбороди, де на вокальному відділенні нею опікується інша учасниця згаданого гурту – викладачка Оксана Дронова. Із задоволенням Наталка Микитченко співає у шкільному ансамблі народної пісні “Зернята”.
І в студії, і в музичній школі фахівці одностайні: Наталчина стихія – народний спів. Уже у своєму юному віці вона сповна відчуває усю розкіш і магію народної пісні. Майстерно виконує записані від найстаршого покоління полтавців твори. Колядки, щедрівки, купальські пісні – в усіх українських обрядодійствах вона своя: щира, красива, дзвінкоголоса.
Нинішній рік для юної співачки позначений першими в  житті перемогами обласного й всеукраїнського рівнів. Восени вона здобула в номінації народного вокалу перші місця на фестивалях “Пісенні крила Чураївни” та “З піснею в серці”. Зима почалася з першого місця на конкурсі в столиці. До речі, в рамках “Пісенної скарбнички” Наталка виконувала пісні з репертуару неперевершеної Раїси Кириченко та уславленого гурту “Древо” з Крячківки Пирятинського району.
Мама переможниці, Юлія Олександрівна, й тато, Віталій Вікторович, – лікарі. Співати в їхній родині люблять усі – від бабусь до молодшої Наталчиної сестрички Ані, яка в свої рік і десять місяців уже намагається підспівувати старшій. У школі, а навчається Наталка Микитченко в НВК №16, їй більше до душі дисципліни гуманітарного напрямку. В майбутньому дівчина мріє стати актрисою. Кожен похід у театр для неї – привід затамувати подих і насолоджуватися святом. А з нагоди дня Святого Миколая вона отримала чудесний подарунок – можливість уперше опинитися не у глядацькій залі Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя, а на сцені, щоб виступити на присвяченому до урочистостей дійстві.  Мрії юної зірки збуваються.

Вікторія КОРНЄВА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.