Жарт – формальний, відповідальність – реальна

До Кобеляцького відділу головного управління Національної поліції в Полтавській області надійшло повідомлення про замінування Бреусівської ЗОШ Козельщинського району. В слухавці чоловічим голосом представилися мешканкою села Бреусівка.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група Козельщинського відділення поліції, а з обласного центру прибули вибухотехніки та кінологи.
На час повідомлення про замінування більшість дітей зі школи вже пішла. Залишилися близько 20 школярів із сіл Улинівка і Чапаєвка, котрі чекали шкільного автобуса, та шість вчителів. Усі вони були негайно евакуйовані, навчальний заклад по периметру оточили правоохоронці. Після ретельного обстеження будівлі та прилеглої території школи вибухівки спеціалісти не знайшли.
Особу “жартівника” правоохоронці незабаром встановили. Ним виявився 14-річний мешканець села Лесинки сусіднього Кобеляцького району, учень Кобеляцької школи-інтернату, який раніше жив у Бреусівці. У скоєному правопорушенні підліток зізнався, правоохоронцям пояснив, що вирішив пожартувати. Та, вочевидь, нажартував собі кримінальну відповідальність. Адже, за даними начальника Козельщинського відділення ГУ НП області Миколи Терещенка, правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху), що передбачає ув’язнення до шести років. Проводиться досудове розслідування.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.