Майбутні журналісти побували в гостях у зорян

До редакції “Зорі Полтавщини” завітали студенти-першокурсники факультету філології та журналістики і викладачі кафедри журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка. Гості відвідали Музей преси Полтавщини, ознайомилися з історичними віхами становлення головного часопису області від “Полтавских губернских ведомостей” і до сьогодення, звернули увагу на пам’ятні експонати, світлини.
Молодь, яка тільки-но почала знайомитися й опановувати журналістику, уважно слухала історичний екскурс про створення офіційних урядових газет, які виходили в губерніях, зокрема і в Полтавській, появу 1943 року першого примірника видання під нинішньою назвою – “Зоря Полтавщини”, наповнення газети в радянські роки і виклики сучасності. Студенти цікавилися особливостями роботи колективу зорян, запитували про критерії відбору й прийому на роботу охочих стати журналістами, етапами створення номерів.
Викладачі закликали студентів слухати уважно, фотографувати й запам’ятовувати, бо невдовзі сесія, під час якої потрібно успішно скласти чимало дисциплін, зокрема й історію журналістики. Екскурсія Музеєм преси Полтавщини – гарна нагода поповнити знання про газети краю й історичні процеси, які передували створенню видань у регіоні.
Майбутні журналісти подякували за змістовну й пізнавальну екскурсію, під час якої дізналися чимало цікавого й корисного. Наостанок зустрічі короленківці зробили спільне фото на згадку про гостини у зорян.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.