“Динамівці” здобули путівку до плей-оф, “Шахтар” гратиме у Лізі Європи

Київське “Динамо” вперше за останні майже 17 років вийшло у плей-оф Ліги чемпіонів. Перемога в останньому матчі групового етапу розіграшу престижного європейського трофею над ізраїльським “Маккабі” на НСК “Олімпійський” стала для підопічних Сергія Реброва перепусткою в 1/8 фіналу.
Кияни вже зі стартових хвилин захопили ініціативу на полі й невдовзі реалізували її. На 16-й хвилині відзначився Гармаш – 1:0. “Динамівці” продовжували тиснути суперника. Футболісти “Маккабі” оговталися лише за чотири хвилини до перерви, коли зуміли створити гострий момент біля воріт Шовковського після виконання штрафного.
Другий тайм виявився не таким запальним, хоча на старті біля воріт гостей знову відбулася “пожежа”. Вже на 49-й хвилині після стандарту у виконанні Рибалки дубль міг оформити Гармаш, однак м’яч пролетів поруч зі стійкою. Було зрозуміло, що для впевненості потрібен другий гол, втім після потужного старту кияни збавили оберти й вирішили не форсувати події. Господарі продовжували контролювати м’яч, однак гострих моментів біля воріт Райковича фактично не виникало. Відтак нервовою виявилася кінцівка матчу, коли “Маккабі” виконував два стандарти. Однак матеріалізувати бодай один гострий момент гравці ізраїльського клубу, на щастя, не змогли. У результаті “Динамо” довело справу до перемоги, а гол Гармаша став єдиним у протистоянні, яке надовго запам’ятається українським вболівальникам.
***
Донецький “Шахтар” у своїй групі на виїзді програв французькому “ПСЖ” – 2:0. “Гірники” посіли третє місце і навесні зіграють у Лізі Європи.

Богдан ЛЕБІДЬ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.