Археологічна спадщина оптом і вроздріб

На Полтавщині посадовець незаконно передав у приватну власність 30 гектарів земельних ділянок, котрі перебувають під охороною як археологічна спадщина. У результаті незаконних дій чиновника державі завдано збитків на суму понад 5 мільйонів гривень, йдеться у повідомленні департаменту захисту економіки Національної поліції України.
На земельних ділянках, що перебували у комунальній власності, знаходяться об’єкти археологічної спадщини: селище ІV–ІІ століття до нашої ери, два поселення періоду неоліту, давні кургани. З 1992 року ці площі перебувають під охороною держави як об’єкти історичного та культурного значення. Та попри це посадовець виготовив технічну документацію щодо права власності на земельну частку (пай) і більше 30 гектарів землі незаконно перейшли до приватних осіб.
Правоохоронці повідомили посадовцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). Йому загрожує до 13 тисяч гривень штрафу або до 5 років ув’язнення.

Ілона БОГАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.