Звернення учасників “круглого столу” “Національна самосвідомість та історична пам’ять – головна зброя в боротьбі України із зовнішньою агресією” до співвітчизників

Ми, учасники “круглого столу”, що відбувся в Полтаві з ініціативи обласної організації інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій, констатуємо, що сьогодні Україна вимушена вести оборонні воєнні дії, щоб визволити території суверенної держави від озброєних сепаратистів так званих “ЛНР” та “ДНР”, які діють при підтримці керівництва Росії, зокрема її президента В.Путіна. Фактично антитерористична операція в східних регіонах України стала війною українського народу за свою незалежність та територіальну цілісність. Багатолітній міф про братерство народів, створений імперською Росією, став основою для захоплення територій, і доказом цього є російські військові та російська зброя на українській землі, відторгнуті тисячі квадратних кілометрів – АР Крим і тимчасово окуповані території Луганської та Донецької областей.
Учасники бойових дій Другої світової війни не можуть осягнути того, як може вести війну проти України країна, з представниками якої у роки Другої світової війни українцям доводилося в одному окопі пліч-о-пліч ділити тяготи воєнного життя. Також викликає обурення те, що Державна Дума Росії дає дозвіл президенту Путіну на введення російських військ в Україну, тим самим благословляючи окупацію нашої землі та загибель наших солдатів.
Ми вважаємо Росію агресором, а її дії – загарбницькою війною, спрямованою на встановлення свого панування в Україні. Закликаємо всіх також визнати Росію державою-агресором та об’єднати свої зусилля для спільного їй протистояння.
Слід також пам’ятати, що агресія Росії – це не лише активні воєнні дії та воєнна допомога сепаратистам, а й війна промислова, торговельна, інформаційна.
Агресія Росії проти України пов’язана перш за все з тим, що український народ під час Революції Гідності проявив рішучість і волю вирватися з багатовікового стану заручника північного сусіда, стати повноправним членом європейського співтовариства.
Ворог розраховував, що економічно виснажена ним же Україна не зможе протистояти грізній навалі. Але він прорахувався. Головним джерелом перемоги України є національна самосвідомість та історична пам’ять українців, міцний зв’язок поколінь, незламний козацький дух.
Завдяки самопожертві учасників Майдану, в першу чергу Небесної Сотні, учасників АТО, волонтерів, усіх небайдужих громадян Україна отримала шанс стати незалежною державою європейського зразка, яка кожному гарантуватиме захист прав і свобод, де не буде корупції та свавілля влади.
Сьогодні маємо врахувати уроки минулого і налаштуватися на продовження боротьби до переможного кінця.
Дорогі наші земляки! За останній рік більшість із нас дуже змінились. Чимало синів і доньок нашого краю віддали свої життя за нашу свободу, за Україну. Плекаймо ж у собі й у наших дітях, онуках пам’ять про них та будьмо гідними їх. Вимагаймо щоденно і від влади бути гідними полеглих героїв.
Не піддаваймося на різні провокації російських спецслужб, плекаймо також і єдність народу, армії, влади, бо й у цьому чи не найголовніша запорука нашої перемоги над російським агресором.
Слава Україні!
м. Полтава.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.