Здобутки полтавських аграріїв

Осінньо-польові роботи завершуються. Аграрії області зібрали понад 5 мільйонів тонн зернових. За 8 років такий рубіж перевищений втретє – в 2011-му, 2013-му і в нинішньому році, – повідомив виконуючий обов’язки директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Рева на зустрічі з журналістами в ОКІА “Новини Полтавщини”. Вів прес-конференцію директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вадим Штефан.
– Левова частка цьогорічного врожаю – зерно кукурудзи, – зазначив Іван Рева. – Загалом отримано понад 3 мільйони тонн качанистої, 68 відсотків від загальної кількості збіжжя. Збирання цієї культури продовжується. Очікуємо загальний вал зернової продукції 2015 року приблизно 5 мільйонів 200 тисяч тонн. Це – найбільший показник у нашій державі в цьому році.
Зернова продукція полтавських аграріїв є екологічно чистою й має високі якісні показники, відзначив фахівець. 70 відсотків збіжжя належить до продовольчої групи і придатне для хлібопекарських потреб.
Восени на полях аграрії збирали й інші культури – сою, (урожайність – 22 ц/га), соняшник (28 ц/га) тощо. У господарствах області виростили понад 1,2 мільйона тонн картоплі. Регіональна потреба – 200–300 тисяч тонн. Залишок буде реалізований в інших регіонах. Цукрових буряків зібрано 1 мільйон 421 тисячу тонн, перероблено – більше 1 мільйона 100 тисяч тонн. З такої кількості сировини отримали 165,1 тисячі тонн цукру. Врожайність солодких коренів – 495 ц/га.
Іван Рева також проаналізував хід розрахунків із власниками земельних паїв. За цими виплатами Полтавщина – теж серед лідерів.
Йшлося також про цінову ситуацію на ринку зерна. Ціни на сільськогосподарську продукцію зростають, це йде на користь товаровиробникам. Нерентабельних і економічно невигідних культур в АПК майже немає, наголосив посадовець, відповідаючи на запитання журналістів.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.