Утриматися на плаву і зміцнити позиції

У  Полтаві пройшов семінар для журналістів “Інновації у ЗМІ: досвід колег у роботі з аудиторією та контентом”, організований Українською асоціацією видавців періодичної преси (УАВПП) згідно зі спільною програмою Європейського Союзу та Ради Європи “Зміцнення інформаційного суспільства в Україні”. У семінарі взяли участь редактори і журналісти ЗМІ з Полтави та області, а також із Києва, Сум, Харкова, Дніпропетровська, Волинської, Донецької областей.
Своїми реально працюючими практиками, досвідом, проблемами і шляхами їх розв’язання із колегами поділилися редактори інтернет-видань і новинних сайтів. Представникам друкованих ЗМІ теж був цікавий досвід колег, адже більшість газет має свої сайти. Найбільший інтерес викликало роз’яснення щойно прийнятого закону, що передбачає роздержавлення державних і комунальних ЗМІ.
Варто наголосити, що, за даними Всесвітньої газетної асоціації, 2,7 мільярда людей є читачами друкованої періодики. 45 відсотків дорослого населення планети читають газети в друкованому вигляді, 42 відсотки користувачів Інтернету переглядають їх в електронному форматі. Навіть маленькі зміни в звичному вигляді чи наповненні видання – це вже корисні і для творців, і для читачів інновації.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.