Повниться бюджет сільради

– Зараз багато хто нарікає на кризу, війну, каже, що нічого в країні не робиться і немає змін на краще, але це не так. Зміни до Бюджетного кодексу дали змогу збільшити фінансові надходження в скарбнички місцевих громад, – наголошує Староаврамівський сільський голова Хорольського району Олександр Лозенко, який очолює громаду з 2002 року. Четверте скликання земляки обирають його сільським головою.
– Сільський бюджет у нас скромний – у межах мільйона гривень на рік. Завдяки змінам у Бюджетному кодексі в нинішньому році вдалося збільшити надходження у 6 разів, бо бюджетам сільських рад передані акцизи від реалізації підакцизних товарів на своїй території. На нашій території 5 автозаправок, акцизні збори за бензин йдуть у місцеву скарбничку. Півмільйона гривень спрямували на ремонт трьох клубів, 300 тисяч – на освітлення вулиць у темну пору доби.
Олександр Лозенко розповів, що в рамках децентралізації влади поданий перспективний план створення об’єднаної потужної територіальної громади на базі чотирьох сільрад із центром у Староаврамівці, до складу якої мають увійти 29 населених пунктів. Час покаже, наскільки економічно й соціально виправдане таке об’єднання.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.