Передумова ефективного управління

У  сучасному світі все більше зростає роль статистичної інформації в економіці та суспільстві, адже наявність усебічної й об’єктивної інформаційної бази є першочерговою передумовою ефективного управління. За незначний час вітчизняна статистика впевнено освоїла європейські стандарти, завоювала довіру в суспільстві та успішно вирішує складні завдання інформаційного забезпечення державного управління та національної економіки.
Колектив працівників головного управління статистики у Полтавській області багато зробив у напрямку досягнення високого рівня в організації державних статистичних спостережень та запровадження передових технологій оброблення і поширення даних. Третій рік поспіль діє спрощена процедура подання звітності для респондентів та отримання ними звітно-статистичної документації за принципом “єдиного вікна”, яка передбачає збирання звітності за організаційною схемою взаємодії “працівник органу державної статистики – респондент”. Протягом року працівники статорганів опрацьовують понад 620 тисяч первинних звітів, готують близько 700 експрес-випусків, 420 бюлетенів, 370 повідомлень, видають статистичні збірники, економічні доповіді та прес-випуски з окремих питань, надають довідки на запити керівних органів та інших користувачів.
Органи державної статистики області продовжують спрямовувати свої зусилля на залучення респондентів до подання статистичної та фінансової звітності в електронному вигляді. Так, упродовж 2015 року близько 6 тисяч респондентів подавали звіти в електронному вигляді за 119 формами державних статистичних спостережень.
Запорукою успішної роботи фахівців є високий професіоналізм, відданість обраній справі, відповідальність і наполегливість.

Лариса КАЛАШНИК
Начальник головного управління статистики
в Полтавській області

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.