Ефективна взаємодія

Новостворений волонтерський рух “Барі” презентували у Миргородській міськраді. ГО “Медичний спецпідрозділ “Барі” – єдина на сьогодні в Україні громадська ініціатива, що тісно співпрацює з Центрами екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Її волонтери надаватимуть домедичну допомогу постраждалим до приїзду медиків.
Уже наступного року представники “Барі” планують підготувати в містах та районах області 2,5 тисячі волонтерів, які зможуть надавати не тільки домедичну, але й психолого-психіатричну допомогу.
Як повідомила під час презентації представник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Полтави Лариса Мірошніченко, щохвилини за викликом готові виїхати до хворого професійні бригади екстреної допомоги на сучасних автомобілях. Проблема в тому, що дорога до хворого займає час, і ці дорогоцінні хвилини можуть коштувати людині життя. Тут на допомогу постраждалим прибувають волонтери “Барі”. Такий досвід дуже поширений у Європі, й ефективна взаємодія громади та лікарів зберегла вже сотні життів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.