На першій лінії оборони

Того скорботного дня мешканці райцентру зібралися на вулиці Комсомольській у Котельві, щоб провести в останню путь свого земляка, учасника антитерористичної операції Віктора Жирнова.
Народився Віктор Жирнов 4 березня 1968 року в Нікополі на Дніпропетровщині, закінчив місцеву школу, потім – СПТУ. У 1986 році його призвали на армійську службу, пройшов горнило Афганістану… На долю Віктора випала ще одна війна – війна за рідну Україну, її цілісність і незалежність.
Старший сержант Жирнов, не чекаючи повістки, прийшов до військкомату з проханням направити його на буремний Схід для участі в антитерористичній операції. У 47-річного Віктора були проблеми зі здоров’ям. Однак рішучість, наполегливість ветерана-афганця перемогли, і 18 березня 2015 року його мобілізували до лав Збройних сил України.
Після навчального центру старший сержант Віктор Жирнов був направлений на службу в місто Маріуполь, де виконував бойові завдання на першій лінії оборони.
Його служба була вкрай складною і напруженою. Постійні стреси, далеко не ідеальні побутові умови, великі фізичні навантаження далися взнаки: в один із моментів серце солдата не витримало і зупинилось…
На траурному мітингу на Вознесенському кладовищі були присутні керівники області й району, працівники райвійськкомату, воїни-інтернаціоналісти, учасники АТО, сусіди, знайомі, рідні та близькі покійного. У словах виступаючих – співчуття, скорбота, біль втрати патріота України. А ще – непоборне бажання, щоб неоголошена війна на Донбасі нарешті скінчилась, не забирала найдорожче – життя захисників рідної землі, не приносила горе та відчай в оселі їхніх рідних, наших співвітчизників.

Анатолій ДЖЕРЕЛЕЙКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.