У синтезі традицій і творчості

Це свято тривалий час в Україні трималося 23 березня. Однак уже вдруге воно відзначається 9 листопада разом із Днем української писемності та мови.
Напередодні відбулося урочисте зібрання працівників культури та народних майстрів у залі Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя. Їх прийшли привітати представники влади. Голова облдержадміністрації Валерій Головко зазначив, що, спілкуючись із працівниками цієї галузі, з митцями, він побачив, що ці люди дуже скромні в житті, але справи їхні дуже вагомі, бо культура в першу чергу – то національно-патріотичне виховання людини, починаючи з дитсадочка. Культура справді виховує, і це дуже важливо у розбудові нової Української держави. Валерій Головко побажав працівникам сфери наснаги в роботі, нових здобутків, злагоди в родинах і миру. До цих побажань приєднався заступник голови обласної ради Володимир Микійчук. Керівники також вручили кращим працівникам культури, організаторам та учасникам народних і аматорських колективів почесні відзнаки.
– Культура – це те, що робить людину людиною, такою, якою задумав нас Бог, якими хоче нас бачити. Людьми, які люблять, які творять прекрасне, керуючись ідеями добра, правди і справедливості, – наголосив архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір.
Він побажав Божих благословінь у нових починаннях працівникам культури й митцям, і зокрема вручив грамоту за відродження духовності й утвердження українського православ’я на Полтавщині заступнику начальника управління культури ОДА Валентині Вождаєнко.
Чудовим подарунком до свята став концерт Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю із Харкова (художній керівник і головний балетмейстер – народний артист України Борис Колногузенко).

Марія ВІТРИЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.