“Мальовничий дендропарк”

Таку назву має виставка пленерного живопису, що відкрилася у Полтавському художньому музеї (Галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка. У межах проекту “Дендропарк облаштовуємо разом” юні митці – учні Полтавської дитячої художньої школи, Малої академії мистецтв імені Раїси Кириченко та арт-студії Юрія Бернадського – проводять пленери у Полтавському міському парку. Юних талантів підтримують досвідчені майстри, члени Національної спілки художників України.
На виставці презентовано понад 80 робіт. Могутні старі дуби, які багато бачили на своєму віку, верби, що ведуть розмови, схилившись над водою, дві пари великих білих і чорних лебедів – усе оживає на картинах юних пейзажистів. “Експозиція “Мальовничий дендропарк” дуже потужна. Я знаю, як важко працювати на свіжому повітрі. Після участі у закордонних пленерах завжди поверталася до свого рідного “дослідного поля”, де є українська діброва і бузковий гай, рідкісні види дерев і рослин”, – зазначила член Національної спілки художників України Алла Тимошенко.
– Виставка дитячих робіт – це величезне досягнення для нас, адже моє головне завдання – зробити дендропарк улюбленим місцем відпочинку полтавців, – наголосив директор Полтавського міського парку Михайло Шлафер. – Творчі роботи молоді – високого рівня. Не кожне місто може похвалитися такими талантами.
За чотири роки участь у пленерах взяли більше 200 юних митців. Організатори не лише допомагають художникам виїхати на природу, а й влаштовують смачні обіди з українським кулішем і солодощами у мальовничому Полтавському дендропарку.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.