Кар’єрні сходинки для молодих спеціалістів

День кар’єри “PROFI DAY”, що проходив у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка, зібрав молодих людей, які бажають знайти роботу і роботодавців, зацікавлених у працівниках. Всеукраїнський проект “День кар’єри”, організований молодіжним центром працевлаштування, Міністерством молоді та спорту України, – це цикл заходів, які проводяться в 15 областях. Організаторами в Полтаві виступили громадське об’єднання “ОМЦ ПЛЮС”, обласний молодіжний центр та ПНТУ.
Більше десятка компаній мали нагоду підбирати фахівців, презентувати свою діяльність і ознайомити зі специфікою роботи, запросити потенційних професіоналів, а молоді люди, які закінчили навчання і визначаються зі сферами майбутньої роботи, змогли дізнатися про пропоновані професії або зробити спробу працевлаштування. Серед роботодавців, які намагалися знайти молодих, перспективних працівників, були не тільки українські фірми, а й іноземні компанії: шведська та американська. Учасники мали можливість пройти співбесіду та отримати роботу, взяти участь у спеціалізованих тренінгах і майстер-класах, отримати індивідуальну кар’єрну консультацію та інформацію про наявні вакансії.
Можливістю зарекомендувати себе на подібних “Днях кар’єри” можуть скористатися школярі, студенти та безробітна молодь.
– Особливість цього проекту в тому, що кожна область обирає свій напрямок. Ми обрали інформаційні технології (ІТ) та інженерію. У нас є і вакансії для менеджерів з реклами та фінансистів, – зазначив директор обласного молодіжного центру Анатолій Безпалюк.
Під час заходу представники компаній влаштували презентації, провели семінар, у ході якого бажаючі могли дізнатися про нюанси вдалого працевлаштування, та прийняли численні резюме від кандидатів.
– Я прийшов, щоб працевлаштуватись за спеціальністю, – розповів студент ПНТУ Іван Лаврик. – Тут презентовані компанії нафтогазового профілю. Приготував резюме, сподіваюсь, що знайду цікаву пропозицію.
За даними Держслужби статистики України, рівень безробіття серед молоді віком до 24 років торік становив 23 відсотки. У віці 25–29 років безробітних удвічі менше –
11 відсотків, а після 30 років – 9 відсотків. Це свідчить про те, що, набувши освіту і певного досвіду, молоді люди швидше знаходять роботу.

Андрій ГАВРИЛОВ
Єлизавета СУРЦЕВА
Студенти-практиканти факультету філології
та журналістики ПНПУ ім. В.Г. Короленка

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.