Реформи та оновлення прокуратури

Сергій Попов провів свій перший брифінг для журналістів на посаді прокурора Полтавської області. Перш за все мова йшла про галузеву реформу. Зазначалося, що з 15 грудня на Полтавщині розпочнеться реструктуризація 31 міжміських та міжрайонних прокуратур у 5 місцевих прокуратур. Уже завершилися конкурси на посади керівників та прокурорів цих структур.
Щодо рівня злочинності, то цьогоріч в Полтавській області, як і по всій Україні, простежується її зростання. Загалом на 23,5 відсотка. Структуру злочинів складають 337 особливо тяжких, 5156 тяжких, 8055 середньої тяжкості та 4168 невеликої тяжкості. Із усієї кількості 67 відсотків складають злочини проти власності, з яких 79 відсотків – крадіжки.
Сергій Попов підкреслив, що за 9 місяців зафіксовано ріст злочинності серед неповнолітніх – на 73 відсотки. Підлітки скоїли 297 кримінальних правопорушень. Це крадіжки, розбої, грабежі, шахрайства. Прокурор області вважає, що причиною такої ситуації є недостатній батьківський догляд за дітьми (а іноді його відсутність взагалі). Тому він запропонував посилити профілактику підліткової злочинності, а також ретельніше координувати зусилля державних органів, відповідальних за це.
Було акцентовано увагу і на діяльності прокуратури у сфері дотримання законності під час проведення виборів до місцевих рад. “Я свідомо уникаю будь-яких виступів, що стосуються виявлених порушень у роботі посадовців органів місцевого самоврядування. Виборчий процес триває, і окремі політичні сили можуть використати цю інформацію у своїх цілях і тим самим втягнути прокуратуру (прямо або опосередковано) у виборчий процес”, – зазначив Сергій Попов. Прокуратура підключається до розслідування порушень виборчого законодавства, коли у провадженні фігурує особа з відповідним статусом судді або співробітника правоохоронних органів. Розглядати справи про порушення виборчого законодавства прокуратура може тільки після скарги відповідного звернення виборчої комісії.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.