Розглянуто сесійні питання

Заключне у нинішній каденції обласної ради планове засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та інформаційної сфери за участю голови обласної ради Петра Ворони провів її очільник Микола Ганнущенко. У зібранні також взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вадим Штефан.
Петро Ворона наголосив на ексклюзивних підходах до дорученої справи з боку постійної комісії. Зокрема підкреслено її принциповість і наполегливість при внесенні змін до Регламенту Полтавської обласної ради, завдяки чому вперше в Україні представники інститутів громадянського суспільства отримали право і час для оприлюднення суспільно значущих проблем на початку пленарних засідань сесій обласної ради.
При розгляді питань порядку денного, із врахуванням думок депутатів обласної ради Володимира Козуба, Валентини Петрової, Миколи Перепелиці, Ігоря Супруненка, представника громадськості Олексія Шаманенка, взято до відома інформацію про позитивний досвід роботи ТОВ “Кременчуцька міська друкарня” за час оренди цілісного майнового комплексу щодо розширення спектра поліграфічних послуг, про що доповів його керівник Антон Самаркін.
У контексті розгляду питання про суспільну значимість діяльності та оновлення підходів до популяризації вітчизняної видавничої продукції і книгочитання колективу книжкового магазину “Планета”, профільним відомствам рекомендовано внести проект рішення обласної ради щодо погашення заборгованостей комунального книжкового магазину “Планета” та вирішено вважати концептуально прийнятним запропонований проект бізнес-плану зі створення книжкового магазину-клубу. Більшістю голосів рекомендовано обласній раді ухвалити позитивне рішення за проектом “Про внесення змін та доповнень до Комплексної програми сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційної сфери в Полтавській області на 2013–2015 роки”, по суті чого доповіли директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вадим Штефан та генеральний директор ОДТРК “Лтава” Євген Лопушинський.
***
Постійна комісія з питань бюджету та управління майном розглянула профільні питання, внесені до проекту порядку денного тридцять першої сесії обласної ради.
У засіданні, яке вів голова комісії Валерій Пархоменко, взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Головко, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук.
Депутати заслухали, проаналізували та попередньо узгодили інформацію директора департаменту фінансів облдержадміністрації Павла Кропивки про напрямки спрямування на додаткові витрати коштів від перевиконання надходжень загального фонду обласного бюджету за 8 місяців 2015 року. Ці кошти – близько 32 мільйонів гривень – облдержадміністрація пропонує використати на утримання установ обласного значення, проведення заходів, реалізацію обласних програм та формування бюджету розвитку.
Комісія підтримала внесення змін і доповнень до ряду обласних програм.
***
Під головуванням Тетяни Корост відбулося засідання постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування. У її роботі взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Микійчук.
Розглядалося питання активізації роботи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо підвищення рівня суспільної екологічної свідомості.
Депутати заслухали та обговорили інформацію директора департаменту охорони здоров’я Віктора Лисака про вплив навколишнього середовища на здоров’я людей, демографічну ситуацію в області та першочергові завдання із забезпечення екологічної безпеки населення. У числі екологічних проблем, які негативно впливають на здоров’я жителів області й потребують термінового вирішення, – забруднення питної води, наявність у ґрунті пестицидів, залишки невизначених та непридатних отрутохімікатів тощо. Це повідомлення взяли до відома та рекомендували використати при підготовці проекту Регіональної програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки з урахуванням регіональних пріоритетів Полтавської області.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.