Уряд ініціює підвищення пенсій

Про це йшлося на прес-конференції начальника головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Володимира Тараторіна. Посадовець розповів про основні завдання органів Фонду щодо поліпшення пенсійного забезпечення непрацездатних громадян.

Як уже повідомлялося, наразі Кабінетом Міністрів України узгоджується законопроект щодо підвищення з 1 вересня соціальних стандартів, рівень яких затверджується Законом України “Про Державний бюджет України на 2015 рік”. Згідно з намірами уряду, прожитковий мінімум для пенсіонерів має підвищитися на 125 гривень: з нинішніх 949 до 1074 гривень. На Полтавщині налічується 450 тисяч пенсіонерів, з них 90 відсотків матимуть підвищення пенсійних виплат. Механізм перерахунку досить складний, оскільки у структурі пенсії багато доплат, нарахованих згідно з різними нормативними актами. Розмір підвищення буде індивідуальним і залежатиме від стажу та обсягу зарплати, від якої пенсія нараховувалася.
Як розповів посадовець, область для виплат пенсій забезпечує самостійно лише 60 відсотків від потреби. Основні донори наповнення бюджету Пенсійного фонду Полтавщини, підприємства міст Кременчук і Комсомольськ, переживають спад виробництва. При цьому заборгованість різних підприємств області становить 150 мільйонів гривень, що є суттєвим резервом. Завдяки співпраці влади, правоохоронних структур, виконавчої служби вже вдалося повернути 7 мільйонів гривень.
За словами очільника пенсійного відомства області, тільки-но урядові ініціативи наберуть законної сили, попри величезний обсяг роботи, перерахунок пенсій займе лише 2–3 дні завдяки автоматичним програмам. Окремо Володимир Тараторін зупинився на заходах із поліпшення пенсійного обслуговування громадян.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.