Козацька звитяга, незламність кіборгів

Основне завдання ТСОУ (Товариства сприяння обороні України) полягає у патріотичному вихованні та підготовці призовної молоді до служби у лавах Збройних сил. Задля цього на Полтавщині ТСОУ організовує й підтримує чимало молодіжних ініціатив.
Мотобол, моделювання, стрільба, багатоборство…
Уперше за останні 20 років профільним управлінням облдержадміністрації, обласною організацією ТСОУ та віце-президентом Федерації мотоболу України Олександром Герасименком прийняте рішення про щорічне проведення змагань з мотоболу на кубок Полтавщини, приурочених до Дня Перемоги. Цьогоріч у Стовбиній Долині Новосанжарського району в таких змаганнях взяли участь команди “Нива” з Вишняків, яка є первинним осередком Хорольської районної громадської організації ТСОУ, “Дружба” з Мачух Полтавського, “Колос” та “Юність” зі Стовбиної Долини Новосанжарського районів.
Наприкінці квітня 2015 року в Полтаві проведено Відкритий Кубок України з судномодельного спорту секції “М”. З-поміж 80 учасників із 10 областей України за підсумками змагань серед дорослих Кубок України виборола команда Полтави, яку вже не один рік підтримує Полтавська обласна організація ТСОУ. Серед юніорських команд закладів позашкільної освіти Кубок України здобула команда Полтавського навчального центру позашкільної освіти під керівництвом Георгія Мелікішвілі.
У липні цього року в Києві при фінансовій підтримці обласної організації ТСО України наші збірні команди дорослих та юніорів на чемпіонаті України з судномодельного спорту секції “М” вчетверте підтвердили свій статус найсильніших.
Навесні та восени навчальні заклади обласного осередку Товариства регулярно проводять змагання в районах і містах зі стрільби з пневматичної зброї та військово-прикладного багатоборства серед учнівської молоді. У жовтні з нагоди Дня захисника України в Лубнах відбудуться обласні фінальні змагання зі стрільби з пневматичної зброї серед збірних команд районних та міських організацій ТСОУ.
Задля патріотичного виховання молоді
Як уже розповідала “Зоря Полтавщини”, у серпні саме в нашій області відбувся фінал Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Джура-2015: Гетьманська Україна” за участю 26 команд. У проведенні етапу “Рятівник” та організації стрільб із пневматичних гвинтівок активну участь взяло керівництво Полтавської обласної та Гадяцької районної організацій ТСО України. Команда Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату І–ІІІ ступенів ім. Є.П. Кочергіна, первинна організація ТСОУ, що представляла Полтавську область, виборола найбільше призів та стала лідером змагань.
27–28 серпня 2015 року під патронатом Полтавського міського голови управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту, завдяки сприянню Полтавського обласного військового комісаріату, військово-спортивного центру “Воїн”, обласної організації Товариства сприяння обороні України та Полтавського міського спортивно-технічного клубу ТСОУ на базі спортивно-дитячого закладу оздоровлення та відпочинку “Олімпійські надії” був проведений Х молодіжний військово-патріотичний зліт-гра “Козацька звитяга”.
Наприкінці весни цього року на зустрічі з представниками полку МВС України спеціального призначення “Дніпро-1” Полтавське обласне товариство сприяння обороні України передало документи на придбані запасні частини для капітального ремонту двигуна автомобіля полку більш як на 12 тисяч гривень.
Готуємо водіїв усіх категорій
Крім військово-патріотичного виховання та спорту, ТСОУ готує водіїв усіх категорій у навчальних закладах області як для народного господарства України з наданням робітничої професії, так і для Збройних сил України та водіїв-любителів. Ці заклади мають належну матеріальну базу, авторську методику навчання. Досвідчені педагоги розробляють спеціальні сучасні навчальні програми з вивчення правил дорожнього руху, а застосування мультимедійних технологій забезпечує краще сприйняття навчального матеріалу учнями. Досвідчені майстри виробничого навчання та інструктори з практичного водіння працюють із учнями в зручний для них час, у дружелюбній атмосфері, індивідуально, на обраному курсантом автомобілі…
Також заклади ТСОУ пропонують участь у стрільбі з малокаліберної зброї, пневматичних гвинтівок, автопробігах, інших патріотичних заходах.
***
Усі заходи, які проводить ТСОУ, мають і патріотичний акцент. Ми прагнемо, щоб молоде покоління пам’ятало про козацьку звитягу славних лицарів запорозьких, про подвиги переможців фашизму-гітлеризму, про незламність і мужність нинішніх захисників Вітчизни.

Василь ВАСИЛЕНКО
Голова обласної організації Товариства
сприяння обороні України

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.