Ефективність визначається позитивним результатом

Ряд важливих питань забезпечення життєдіяльності області розглянули учасники чергової щотижневої апаратної наради в облдержадміністрації, яку провів заступник голови ОДА Олег Пругло. Участь у роботі зібрання взяв голова обласної ради Петро Ворона.
Проаналізовано стан погашення заборгованості до Пенсійного фонду. За словами начальника головного управління Пенсійного фонду України у Полтавській області Володимира Тараторіна, актуальність питання посилюється зі збільшенням мінімальних пенсій, на виплати яких додатково щомісяця необхідно понад 38 мільйонів гривень. Згідно з пакетом доручень особлива увага приділяється економічно активним підприємствам. 132 таких підприємства заборгованість вже ліквідували, що складає майже третину загальних боргів.
Констатувалося, що, на жаль, заборгованість з виплати заробітної плати протягом тижня збільшилася на триста тисяч гривень. Це питання розглядалося у порядку контролю. Звітували керівники підприємств, які заборгували найбільше. Підбиваючи підсумки, Олег Пругло зазначив, що тільки ефективна боротьба з невиплатами зарплат може дати позитивний результат.
В області реалізується Проект Світового банку щодо виявлення людей з артеріальною гіпертензією на ранній стадії. Про реалізацію проекту доповідав директор департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак. Вже наступного року на заходи з поліпшення медичного обслуговування населення за цим проектом передбачено видатки в обсязі 116 мільйонів гривень.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.