Фонд Олександра Трухіна заснував іменні стипендії для школярів Глобинського району

За ініціативою голови благодійного Фонду, генерального директора ПАТ “Полтаварибгосп” Олександра ТРУХІНА  започаткована Програма підтримки сільських шкіл Глобинського району, в рамках якої буде надана допомога учням шкіл.
День знань для школярів  району розпочався із приємних несподіванок. Понад 200 новеньких шкільних наборів отримали учні перших класів 16 шкіл від голови Фонду Олександра Трухіна.
Олександр Трухін 1 вересня завітав до Бугаївської школи, аби особисто привітати вчителів та школярів зі святом. Батьки та вчителі, спілкуючись із Олександром Трухіним, поділилися проблемами, які їх  турбують. Розповіли, скільки коштує зібрати учнів до школи, поділилися прагненням, щоб діти мали справді безтурботне дитинство.
Саме для того, аби школярі не переймалися дорослими проблемами та мали наснагу до навчання, а їхнім батькам було легше,  Олександр Трухін вирішив допомогти.
Відтепер за його ініціативою в рамках Програми підтримки сільських шкіл будуть започатковані іменні стипендії для обдарованих школярів та дітей, які потребують особливої підтримки.
“У нинішніх складних умовах, коли люди справді ретельно рахують кожну гривню у своєму сімейному бюджеті, батькам доволі важко збирати дітей до школи. В рамках Програми підтримки сільських шкіл Глобинського району  Фонд прагне забезпечити сільським школярам умови  на рівні з дітлахами, що навчаються у великих містах. Кожна дитина з села має право на гідне навчання, аби в подальшому обрати професію за своїм вподобанням та отримати достойну роботу.
Це – програма підтримки для кожного, хто покаже результат в інтелектуальній боротьбі або опинився у складних життєвих обставинах”, – підкреслив Олександр Трухін.
У планах Фонду на наступний рік – підтримка старшокласників, які хочуть вступити до вищих навчальних закладів.
Олександр Трухін зазначив: “Щодня спілкуючись із людьми, добре знаю їхні проблеми. А ще із власного досвіду знаю, скільки треба докласти зусиль, щоб досягти високих результатів. Тож наша допомога – це підтримка усім, хто є справжнім борцем та прагне до знань”.
За час своєї роботи на Полтавщині Олександр Трухін неодноразово підтримував освітян. Завдяки його сприянню відбувалися ремонти сільських шкіл, дитячих садочків, надавалися іменні сертифікати учителям та підтримка учням із соціально незахищених сімей. Запроваджені зараз іменні стипендії стануть важливим стимулом для нових особистих досягнень школярів, впевнений він.
“Підтримувати дітей – дуже важлива і корисна справа, адже все, що ми робимо, робимо заради них, заради майбутнього України”, – переконаний Олександр Трухін.

Христина ГАПЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.