Князь, який освітив нашу державу світлом православної віри

ЦЬОГОРІЧ виповнюється 1000 років від дня блаженної кончини святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого. До цієї дати й до Дня Хрещення України-Руси у Полтавському краєзнавчому музеї під егідою управління культури облдержадміністрації відбувся урочистий захід за участю духовенства, інтелігенції, представників обласної влади.
Син Святославів, онук Ольжин князь Володимир сам прийняв віру християнську, а затим охрестив Київ і об’єднав племена у могутню державу – Київську Русь, йдеться у літописах. Він не лише заклав основи вільної і незалежної України-Руси, визначив європейський напрямок, а й сприяв її духовному, освітньому й науковому розвитку. Про розквіт Київської Русі у добу князювання Володимира розповів викладач ПНПУ імені В. Г. Короленка Юрій Вільховий.
Учасники заходу переглянули фільм “Чому погас вогонь Перуна” про життя київського князя. У виконанні духовного хору Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ пролунали молитовний піснеспів “Отче наш” та “Молитва за Україну”. Після урочистостей завідувач відділу археології Полтавського краєзнавчого музею Роман Луговий провів екскурсію про період князювання Володимира Великого на землях сучасної Полтавщини.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.