Жнива завершилися – робота триває

Успіху можна досягти, лише об’єднавши зусилля і разом працюючи на спільний результат. У цьому вкотре переконалися трудівники найбільшого в Глобинському районі аграрного об’єднання – інвестиційно-промислової компанії “Полтавазернопродукт” (генеральний директор – Юрій Мацак), яка входить до складу агропромислового холдингу “Астарта-Київ”. Десять виробничих підрозділів компанії, об’єднавшись в одну дружну команду, за 14 днів успішно провели збирання ранніх зернових на площі 5654 гектари.

Жнива завжди були і є кульмінацією сільськогосподарського циклу. Тож аграрії покладають на них великі надії і сподівання. Працівники виробничих підрозділів АФ “Степове” (директор – Олександр Яроцький), АФ “Пустовійтове” (директор – Олександр Лесин), АФ “Троїцька” (директор – Микола Мироненко), АФ “Семенівська” (директор – Петро Сліпаченко), АФ “Гриньки” (директор – Володимир Мигович), АФ “Мрія” (директор – Віктор Отрода), АФ “Лан-2007” (директор – Валентин Хвостенко), АФ “Імені Шевченка” (директор – Василь Даценко), ВП АФ “Бугаївка” (директор – Микола Бережний) одними з перших на Полтавщині розпочали збирати озиму пшеницю. 25 липня – останній жнивний день для хліборобів “Полтавазернопродукту”. Цьогорічний урожай пшениці повністю зібрано й доставлено в складські приміщення агрофірм та елеваторного господарства виробничого підрозділу “Глобине” (директор – Микола Романенко). Пшенична нива була щедрою для хліборобів “Полтавазернопродукту”. Трудівники поля загалом намолотили 30,5 тисячі тонн зерна, з яких більше 60 відсотків належить до ІІ і ІІІ класів. У середньому з одного гектара намолочено майже по 54 центнери пшениці. Найвищий урожай отримали жниварі ВП АФ “Пустовійтове”, які з площі 1120 гектарів намолотили понад 7126 тонн зерна. Кожен гектар дав по 63,6 центнера. Цей показник урожайності пшениці є найвищим не лише в компанії, а й у районі.
Із вагомими трудовими здобутками працівників інвестиційно-промислової компанії привітав генеральний директор ТОВ ІПК “Полтавазернопродукт” Юрій Мацак.
– У цей непростий, кризовий період для нашої держави, коли на Сході країни не вщухають бойові дії, коли наші рідні, близькі й знайомі, наші колеги зі зброєю в руках стоять на варті нашого спокою, ми, хлібороби, виконуємо свій обов’язок – збираємо вирощений урожай. Це наш внесок у завтрашній день, у перемогу, в мир і спокій на рідній землі, – зазначив Юрій Мацак. – Успішне завершення збору пшениці у стислий період стало можливим завдяки злагодженій, дружній роботі керівників, головних спеціалістів та об’єднанню зусиль усіх служб виробничих підрозділів на спільний результат. Щиро дякую усім вам за плідну роботу, сумлінне ставлення до своїх обов’язків та розуміння важливості нашої хліборобської справи!
яки дотриманню прогресивних агротехнологій та сприятливим погоднім умовам. Чи не найважливіше тут – невтомна щоденна праця агрономічної служби агрофірми, яку очолює старший агроном Олександр Артюх. Він багато років працює на зерновій ниві й, до речі, нині зустрів у полі свої сорокові жнива.
Про хід цьогорічних жнив розповів заступник генерального директора ТОВ ІПК “Полтавазернопродукт” Сергій Шишацький: “Завдяки злагодженій роботі кожного виробничого підрозділу і дружній трудовій допомозі зерно з ланів зібрано в стислі строки. Пально-мастильними матеріалами ми були забезпечені у повному обсязі. Для збирання озимої пшениці загалом залучалося 20 зернозбиральних комбайнів, у тому числі 17 високопродуктивних машин імпортного виробництва, які відмінно впоралися навіть з полеглою від важкого колосся пшеницею. Працівники виробничих підрозділів агроформування жнивували у середньому по 13 днів, що свідчить про ефективність, оперативність роботи. Ми зібрали щедрий урожай пшениці з найвищим показником за весь час роботи – 63,6 центнера з гектара. На моїй пам’яті це – рекордний показник”.
Жнива ранніх зернових завершилися, а робота на полях виробничих підрозділів ТОВ ІПК “Полтавазернопродукт” триває. Зараз  на звільнених від зернових культур площах закладається фундамент майбутнього врожаю. Працівники агрофірм вносять необхідні мінеральні та органічні добрива, проводять глибоке рихлення грунту. Наступного року тут ростимуть цукрові буряки, для яких пшениця є найкращим попередником.
Паралельно з роботою на полях господарства трактористи-машиністи надають безкоштовні послуги з обмолоту зерна на площі до 50 соток працівникам і пайовикам компанії, а водії безкоштовно розвозять по 2 тюки соломи (кожен вагою 250 кілограмів). Використовуючи сучасні прес-підбирачі та причепи імпортного виробництва, тюкованої соломи нинішнього сезону заготовили вдосталь.
Попереду в аграріїв ТОВ ІПК “Полтавазернопродукт” чималий обсяг робіт – на полях достигають соя, кукурудза, соняшник і цукрові буряки. Трудівники компанії вміють працювати, вміють бути сильними і стійкими до будь-яких перешкод – заради спільної мети і улюбленої справи.

Ірина ПРОЦЕНКО
Журналіст

Старший інженер ВП АФ «Степове» Олександр Конін, водій Микола Бахтін, старший агроном ВП АФ «Степове» Олександр Плутахін, директор ВП АФ «Степове» Олександр Яроцький, трактористи-машиністи Володимир Дадінський, Олег Буянов, Віктор Масльоха.

Старший інженер ВП АФ «Степове» Олександр Конін, водій Микола Бахтін, старший агроном ВП АФ «Степове» Олександр Плутахін, директор ВП АФ «Степове» Олександр Яроцький, трактористи-машиністи Володимир Дадінський, Олег Буянов, Віктор Масльоха.

Старший агроном ВП «АФ «Пустовійтове» Олександр Артюх зустрів у полі свої сорокові жнива.

Старший агроном ВП «АФ «Пустовійтове» Олександр Артюх зустрів у полі свої сорокові жнива.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.