За крок до фінішу

Ще кілька погожих днів – і аграрії області завершать жнива. За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 30 липня ранні зернові та зернобобові культури в господарствах усіх форм власності обмолочено на площі майже 340 тисяч гектарів, що складає близько 85 відсотків від завдання. Середньообласна урожайність становить 40 центнерів з гектара, валове виробництво зерна – 1 мільйон 350 тисяч тонн, що майже на 130 тисяч тонн більше від минулорічних показників.
У розрізі культур пшениці намолочено понад 1 мільйон 50 тисяч тонн, середня урожайність – близько 43 центнерів з гектара; ячменю – приблизно 240 тисяч тонн, урожайність – близько 33 ц/га. Аграрії також збирають жито, горох, овес, ріпак. Господарства 8 районів області повністю завершили збирання хлібів. Найбільше зерна намолотили сільгосппідприємства Карлівського та Новосанжарського районів – понад 64 тисячі тонн. Тут уже закінчили жнивувати. Лідерів наздоганяють аграрії Глобинського району, де   зібрали понад 60 тисяч тонн. По 55 тисяч тонн намолотили зерна й хлібороби Хорольського та Зіньківського районів, 50-тисячний рубіж перетнули сільгоспвиробники Кобеляцького, Лубенського та Машівського районів.
Найвища середня урожайність ранніх зернових та зернобобових культур у господарствах Машівського району – близько 54,5 центнера з гектара, понад 50 ц/га намолотили хлібороби Шишацького та Новосанжарського районів.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.