Будується для людей, на віки

Кілька років тому в Котельві розпочалося будівництво Свято-Вознесенської церкви. Нині прекрасна храмова споруда зачаровує погляд і місцевих, і гостей селища, і просто подорожніх, які проїздять повз неї, прямуючи до Полтави чи Сум.
  Остаточне завершення будівництва церкви ще попереду, наразі тривають внутрішні роботи. Про це повідомив настоятель храму – протоієрей Миколай, який, до речі, окрім богослужіння, активно займається волонтерською діяльністю, часто буває у зоні АТО.
– У нас сумлінно трудиться будівельна бригада із Артемівки Чутівського району. Майстри вже майже завершили штукатурку стін. Пізніше проведуть їх шпаклювання і фарбування, – розповів протоієрей Миколай. – У майбутньому вирішуватимемо питання щодо залучення до роботи іконописців. Навкруги храму буде облаштована огорожа (до її спорудження вже приступили), впорядкована територія, покладена тротуарна плитка. А ще плануємо облаштувати дитячий майданчик, щоб батьки могли залишати там на час богослужіння своїх малюків. Відрадно, що процес будівництва перебуває на постійному контролі в директора ТОВ “Агрофірма “Маяк” В’ячеслава Прийми. Свого часу до нього як до депутата районної ради звернулися члени Свято-Вознесенської релігійної громади з проханням посприяти у виділенні земельної ділянки для зведення церкви. В’ячеслав Іванович тоді не відмовив у допомозі, продовжує підтримувати й нині. Мало не щодня він приїздить, цікавиться, чи вистачає будівельних матеріалів, чи не виникає потреби в чомусь іншому. Безумовно, такий грунтовний підхід до справи керівника сільгосппідприємства неабияк сприяє швидкому і якісному спорудженню храму.
Бригадир будівельної бригади Володимир Затула розповів, що всі робітники відчувають неабияку відповідальність, працюючи над опорядженням такого особливого об’єкта.
– Храм для кожного має велике значення, споруджується він на віки, – говорить Володимир Затула. – Тут відчуваєш велику відповідальність за зроблене й гордишся тим, що вносиш свій вклад у таку благородну й корисну для людей справу. Тому й старається наша бригада у складі 10 чоловік набагато більше, ніж, скажімо, на будівництві якогось котеджу чи офісу. Майже стовідсотково роботи проводяться за кошти ТОВ “Агрофірма “Маяк”. Проблем із забезпеченням матеріалами не виникає. Думаю, що завдання, яке поставлене перед нами на цей рік, виконаємо з честю.
Керівник сільгосппідприємства В’ячеслав Прийма запевняє, що “Маяк” і надалі опікуватиметься будівництвом Свято-Вознесенської церкви.
– Як би не важко доводилось сьогодні аграріям, спорудження храму буде продовжуватися. Адже, по-перше, “Маяк” ніколи не зупиняється на півдорозі до поставленої мети, по-друге, і це головне, зведення святого храму – це не просто меценатський проект, а справа, що допомагає утвердити філософію підприємства. Суть її в тому, що ніякі матеріальні надбання нічого не варті без духовних цінностей. Сьогодні кожен трудівник із майже тисячного колективу агрофірми може пишатися, що він причетний до великої й почесної справи – спорудження церкви. Це додає людям сил і наснаги в праці, – наголосив В’ячеслав Прийма.
Те, що котелевці бачать, як, не- зважаючи на всі сьогоднішні негаразди в країні, будівництво церкви не припиняється, вселяє в них більше віри й оптимізму. Утверджує у думці, що з Божою поміччю складні часи обов’язково минуть і Українська держава, а з нею і Котелевщина, будуть розквітати під мирним небом.

Анатолій ДЖЕРЕЛЕЙКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.