Не допустіть пожежі в лісі!

У  лісах області зберігається високий клас пожежної небезпеки. Державна лісова охорона докладає максимум зусиль, щоб не допустити лиха. Зокрема проводить у лісі попереджувальні заходи: догляд за існуючими мінералізованими смугами і прокладання нових, оборювання молодняків і лісокультурних ділянок, підрізання гілок. Вчасне та якісне виконання таких робіт знизить відсоток імовірності загоряння насаджень.
На жаль, людський фактор відіграє основну роль у виникненні лісових пожеж. Зазвичай відвідувачі лісу нехтують правилами пожежної безпеки, що призводить до непоправних наслідків.
Відповідно до “Правил пожежної безпеки в лісах України” протягом пожежонебезпечного періоду забороняється розводити багаття в лісі (крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях), заїжджати на територію лісового фонду (окрім транзитних шляхів) транспортними засобами та іншими механізмами за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети, палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки (крім місць, що обладнані для цього), випалювати траву й рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу. Крім того, не дозволяється звалювати і спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи, відвідувати хвойні насадження при 4–5 класах пожежної небезпеки.
Шановні громадяни! Будьте обачними, бережно ставтеся до лісових масивів і людської праці, якою вони створені. Відпочивайте у відведених для цього місцях. Це зменшить імовірність виникнення пожежі.

Юрій ТАРАНЕНКО
Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.